15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleViaţa copiilor bolnavi de cancer din România ”atârnă de un fir de...

Viaţa copiilor bolnavi de cancer din România ”atârnă de un fir de păr”

Andreea Esca, Paula Herlo, Alex Dima, Gabriel Liiceanu, Tudor Chirilă, Marius Manole, Smiley, Pavel Bartoş, Florin Busuioc sunt doar câţiva dintre cei care s-au alăturat unui demers major de mobilizare a societăţii româneşti, la iniţiativa Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, pentru a susţine construirea Primului Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din ţară.

Printr-un gest simbolic, smulgerea unui fir de păr, cei implicaţi în campanie atrag atenţia asupra unei realităţi crunte: viaţa copiilor bolnavi de cáncer din România atârnă de un fir de păr.  Devine, astfel, imperios necesar ca cei mari să ia atitudine pentru ca cei mici să poată avea şanse la viaţă. Campania este realizată cu sprijinul Ogilvy România şi susţinută de PRO TV.

“Mamele lor nu-şi mai doresc nimic. Nimic pentru ele. Nu mai au nevoie nici de somn, nici de hrană. Nu mai visează la o excursie, la o zi de relaxare. Mamele lor sunt pe un câmp de luptă, 24 din 24 de ore. Mamele lor nu mai sunt oameni, ci supraoameni. Aceste mame luptă cu cancerul propriilor copii. Aceste mame nu-şi mai doresc nimic altceva, doar ca micuţii lor să învingă boala asta cumplită. Pentru aceste mame eroine şi copiii lor, Asociaţia Dăruieşte Viaţă construieşte Primul Spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România. Acum !”, Carmen Uscatu, Preşedinte Dăruieşte Viaţă

În lipsa tratamentelor corespunzătoare şi aplicate la timp, dar şi din cauza infecţiilor spitaliceşti, copiii bolnavi de cancer din România au de 2 ori mai puţine şanse la viaţă decât cei din ţările occidentale. În România, 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare, în timp ce, în Europa, 80% dintre ei trăiesc.

În faţa unor astfel de statistici, Asociaţia Dăruieşte Viaţă şi-a propus să mobilizeze major societatea civilă pentru a realiza cel mai ambiţios proiect de responsabilitate socială: construirea unui spital de oncologie pediatrică la standarde occidentale.

“Vrem să existe speranţă şi în România. În ţara noastră, cancerul vine la pachet cu multă umilinţă, deznădejde, frica de ziua de mâine, cand e posibil să nu mai găseşti medicamentul fără de care copilul tău nu poate continua tratamentul. Nu mai putem accepta această realitate nedreaptă şi astfel, un ONG, cu sprijinul a peste 150.000 de donatori, până la acest moment, şi-a asumat misiunea de a construi de la zero primul spital de oncologie pediatrică din România ultimilor 30 de ani”, Oana Gheorghiu, Vicepreşedinte Dăruieşte Viaţă

Turnarea fundaţiei a început în luna iunie a acestui an, în curtea Spitalului „Marie Curie” din Bucureşti, iar campania de strângere de fonduri continuă.

Spitalul „Dăruieşte Viaţă” va avea o suprafaţă de 12.000 mp şi va include, pe lângă compartimentele de oncologie şi radioterapie, un bloc operator modern, secţii de terapie intensivă, chirurgie şi neurochirurgie.

Fondatoarele Asociaţiei Dăruieşte Viaţă îşi propun ca în spitalul pe care îl construiesc, pacientul să fie poziţionat în centrul sistemului medical. În plan sunt traininguri pentru medici şi asistente, cursuri de comunicare medic-pacient, implementarea unor proceduri de lucru, astfel încât, pacientul să fie ghidat pe tot parcursul tratamentului.

Stadiul proiectului poate fi urmărit constant pe pagina de facebook şi pe site-ul Dăruieşte Viaţă, în Jurnalul de Spital, realizat de Asociaţie.

Toţi cei care doresc să se alăture acestui demers şi să contribuie la schimbarea destinului copiilor bolnavi de cancer din România, pot dona online pe www.bursadefericire.ro şi/sau prin SMS la 8864 cu mesajul SPITAL (4 euro/lună).
Bursa de Fericire este platforma online de strângere de fonduri a Asociaţiei Dăruieşte Viaţă.

Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă