18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăLifestyleVIDEO Un „zgârie-nori orizontal” va fi inaugurat până la sfârşitul anului

VIDEO Un „zgârie-nori orizontal” va fi inaugurat până la sfârşitul anului

China este renumită pentru feeria ei arhitecturală futuristă din marele centre financiare.

Noua megastructură, prima de acest gen din lume, a primit un nume demn de o metropolă distopică, „Cristalul”, şi este formată din opt zgârie-nori uniţi la vârf printr-un turn orizontal gigantic, lung de 300 de metri şi învelit în 3.000 de panouri de sticlă şi 5.000 de panouri de aluminiu.

Puntea semicirculară, cu o greutate de 12.000 de tone, se află la o înălţime de peste 250 de metri şi va găzdui săli de conferinţă, piscine şi alte facilităţi. 

Noaptea, turnul se va transforma într-o undă enormă de lumini care va veghea deasupra oraşului. Construcţia va fi finalizată până la sfârşitul acestui an. Costul: 4,8 miliarde de dolari.

Chongqing este celebru pentru proiectul de linie ferată suspendată care trece prin interiorul unui bloc – staţia Liziba.

O altă particularitate a oraşului din sud-vestul Chinei o constituie sistemul de poduri civile ridicate la înălţimi ameţitoare şi care şerpuiesc printre zgârie-nori în anumite zone, precum şi şoselele construite pe acoperişurile blocurilor.

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă