13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleVIDEO Unsane, un thriller filmat în întregime cu un iPhone

VIDEO Unsane, un thriller filmat în întregime cu un iPhone

Soderbergh a declarat că este interesat “ce se întâmplă cu oamenii când intră într-un sistem care este conceput să-i deposedeze de identitatea lor”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă susţine cu prilejul premierei filmului “Unsane”.

Un regizor cu o reputaţie de inovator, Soderbergh a filmat toate cele 98 de minute ale thriller-ului “Unsane” cu un iPhone, ceea ce spune că l-a ajutat să controleze regia filmului.

“Lucrul pozitiv pentru mine este că pot îndrepta obiectivul în direcţia în care vreau în câteva secunde. Va fi dificil pentru mine să mă întorc la un mod de filmare mai convenţional”, a spus el.

Actriţa de origine britanică Claire Foy joacă rolul unei femei prinsă în capcană într-o instituţie de boli mentale care nu mai ştie ce este real şi ce este imaginar, notează DPA.

“Unsane” reprezintă un alt pas către autoproclamata retragere a regizorului de 55 de ani.

“Acest film, mai mult decât altele, mi-a dat senzaţia unei întoarceri la genul de filmare pe care îl practicam când eram foarte tânăr”, a spus regizorul.

Soderbergh a dobândit notorietate în 1989 când a câştigat premiul cel mare de la Cannes cu filmul său “Sex, Lies and Videotape”, iar apoi a regizat producţii de succes precum “Confessions of a Dangerous Mind” şi “Magic Mike”.

Filmul din 2000 despre traficul de droguri “Traffic” a câştigat patru premii ale Academiei.

Difuzarea peliculei “Unsane” marchează cea de-a şasea prezenţă a regizorului la Berlinală.

Totuşi, filmul este difuzat în afara competiţiei, ceea ce înseamnă că nu concurează pentru unul dintre mult râvnitele premii ale festivalului, notează DPA.

 

Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă