Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

La ediţia din 2019 târgului AMBIENTE (8-12 februarie), drept ţară parteneră a fost aleasă India, cunoscută în design prin frumoasele decoraţiuni artizanale realizate aici.

La ediţia din 2019 târgului AMBIENTE (8-12 februarie), drept ţară parteneră a fost aleasă India, cunoscută în design prin frumoasele decoraţiuni artizanale realizate aici.

Viitorul aparţine artizanilor iar etnicul se menţie ca tendinţă majoră în design

Designerul Ayush Kasliwal va fi organizatorul şi curatorul expoziţiei ce va avea ca plasament zona Galeria din Complexul expoziţional de la Frankfurt şi care va prezenta India la ediţia 2019 a târgului Ambiente

Ion Diamandi 0 comentarii

În mod cert, expoziţia de la AMBIENTE va demonstra importanţa meşteşugului şi tehnicilor tradiţionale pentru India de astăzi care îşi bazează economia şi exportul pe obiectele – decoraţii şi accesorii, realizate manual şi având caracter etnic. De altfel, etnicul şi obiectele realizate manual reprezintă o tendinţă care se păstrează de mulţi ani, multe realizări tradiţionale din India (covoare sau piese de mobilier din lemn masiv de tec) fiind extrem de căutate şi folosite deseori ca accent în amenajările contemporane.

Colecţie premiată, covoare indiene lucrate de mână, designer Kavi (satul Jaipur)

Prezentarea ţării partenere la Ambiente 2019 va acoperi o gamă largă de produse realizate de meşteşugari tradiţionali sau artizani, produse ce reflectă o adâncă înţelegere a mitologiei, arhitecturii şi culturii în legătură intrinsecă cu designul contemporan.

„Multe din ecosistemele de meşteşugari din India există şi nu au fost încă copleşite de producţia industrială de masă. India realizează o imensă varietate de bunuri realizate manual, aceasta deschizând enorme oportunităţi pentru ţară. Viitorul ţării depinde de măiestria artizanilor, iar Ambiente este locul ideal pentru ca aceste frumoase obiecte lucrate manual să fie expuse“, spune designerul Ayush Kasliwal. Ca exemplu se poate da însăşi Jaipur, de unde provine şi Kasliwal, artizanii rurali de aici cucerind cele mai importante premii de design pentru covoarele lucrate manual prin tehnica „100 de noduri“ cu lână şi mătase, având design oriental asimetric. De altfel, aceşti artizani rurali au avut un rol esenţial ca prin utilizarea tehnicilor tradiţionale de ţesut modernizate, eleganţa etnică să fie asociată cu elemente urbane şi astfel noile materiale textile să adauge valoare, putându-se vorbi despre un design etnic urban.

Set contemporan mobilier franţuzesc de tec, inspiraţie indiană (Showroom EXOTIQUE)

O altă categorie de decoraţiuni realizate de artizanii din India este reprezentată de mobilierul din lemn de tec sau bambus precum şi diverse accesorii, cum sunt uşile sau porţile sculptate. În prezent, multe dintre elementele de bază ale acestor piese de mobilier (forme, materiale, culori) sunt preluate şi folosite la producerea de mobilier contemporan.

 Decoraţiune indiană (Showroom EXOTIQUE) 

Împărţită în două părţi, prezentarea specială a Indiei la Ambiente va fi în culori indiene discrete, iar obiectele luminate în stilul galeriilor de design. Colegul lui Kasliwal, designerul Sandeep Sangaru (foto debut) va invita vizitatorii la un picnic sub un baldachin. Obiectele de design vor fi prezentate într-o galerie ce va demonstra metodele de lucru şi tehnicile de producţie.

Comentarii

loading...