10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleViitorul pentru poker-ul din Romania

Viitorul pentru poker-ul din Romania

De plictiseala sau pentru profit, poker-ul a devenit o activitate destul de populara in randul romanilor. Si nu doar tinerii incearca sa descopere acest joc, ci persoane de toate varstele si din toate categoriile sociale.

Iar cea mai populara alegere este fara doar si poate Texas Hold’em-ul. Cu o istorie aparte in spate, acest joc indeplineste toate elementele pentru a fi captivant – scoate la iveala rabdarea, calmul, istetimea si abilitatea de-a planifica in detaliu a jucatorului. Poti foarte lejer sa folosesti atat notiuni de psihologie, cat si cunostinte acumulate in prealabil pentru a-ti domina adversarul.

 

O istorie bogata

Totul a inceput la inceputul secolului 20, undeva in Texas, Statele Unite ale Americii. Insa de la acel punct de plecare pana la popularitatea de azi a fost un drum lung. Unul prin care faimosul Doyle Brunson si-a croit cu usurinta un loc intre legende. Astazi in varsta de 85 de ani, texanul a jucat poker la nivel profesionist pentru peste 50 de ani. Sigur, in anii 60, erau doar cateva nume pe care trebuia sa le invinga. Dar Doyle Brunson a ramas relevant chiar si dupa boom-ul prilejuit de televiziune si de parcursul incredibil al lui Chris Moneymaker la main event-ul WSOP din 2003. Moneymaker a fost primul amator ce a castigat un asemenea turneu dupa ce s-a calificat prin intermediul unui satelit online.

Insa revenind la Doyle Brunson, veteranul a castigat ultima bratara WSOP in 2005, dar a reusit sa intre in bani la main event-ul din 2013, stabilind astfel un record aproape imposibil de batut – intrarea in premii la main eventurile desfasurate pe parcursul a cinci decenii. Sau astfel spus, n-au existat 10 competitii WSOP Main Event la rand in care Doyle sa nu incaseze cel putin un cec. Daca analizam mai bine, vedem cum el a fost printre cei mai buni si cand erau doar 50 de inscrisi, insa si cand aplicatiile de inregitrare pentru eveniment au ajuns la vreo sase mii.

 

Explozia poker-ului online

De la victoria lui Moneymaker, era practic imposibil ca poker-ul sa nu prinda si mai mult in randul jucatorilor obisnuiti, de weekend. Cei care, pana atunci, jucam doar de distractie intre prieteni. Dar atunci cand vezi un amator ca-si trece in palmares o bratara WSOP si vreo 2,5 milioane de dolari in cont, totul datorita unui satelit online, cam vrei sa-i calci pe urme. Si au fost multi doritori. Asa ca nu doar cazinourile s-au umplut de jucatori de Hold’Em, dar si camerele online de poker.

Iar televiziunile au contribuit si ele semnificativ la acest apogeu. Vedete ca Phil Ivey, Phil Helmuth sau Daniel Negreanu erau “expuse”, jocul lor putand fi analizat in cele mai mici detalii. Astfel, amatorii puteau pricepe ce gandesc profesionistii, cum actioneaza si de ce.

Si originile romanesti ale lui Negreanu au facut ca Texas Hold’Em-ul sa devina un joc foarte popular la noi in tara. Chit ca in prezent nu avem atat de multe camere licentiate de ONJN, poker-ul online a triumfat in Romania. Unul dintre acesti operatori licentiati este 888 Poker, cu numarul de licenta L1160654W000324 . 888 Poker a fost destul de activ in Romania si in zona turneelor live. 888Live numara deja cateva editii de succes la noi in tara. Asadar, practic oricine poate incerca  varinata cea mai populara a jocului pe 888 texas holdem. Poti sa fii innascut pentru jocul  asta, dar ai nevoie de un site care sa-ti asigure confortul si siguranta pentru a dat ce e mai bun din tine. Iar 888 face acest lucru posibil.

 

Poker-ul in viitor

Ca despre orice lucru care, candva, a luat o amploare incredibila, despre Texas Hold’Em se vorbeste mai putin in 2019. Asta poate si pentru ca a ajuns un lucru normal, care nu mai este privit cu indoiala de restul comunitatii. Indiferent de profesie sau statut social, oricine poate juca poker pentru distractie ori pentru a face un ban in plus. Faptul ca sunt mai putine camere de joc in Romania nu denota un regres. Au fost modificate legislatii, iar numarul mic de licente acordate de ONJN nu reflecta viitorul acestui joc in tara noastra. Cu siguranta, in anii ce vor urma, mai multe branduri cu traditie in poker isi vor lua licenta si vor putea atrage din nou clienti pe siteurile lor.

Pana atunci, poti sa te asiguri ca inveti cele mai noi strategii, care te pot ajuta sa-ti invingi prietenii sau colegii de munca, ori care pot sustine un profit mai mare in online. Ca si-n viata, si la poker niciodata nu poti sa stii prea multe.

Cele mai citite

Novak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei

Liderul clasamentului ATP Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport, desfăşurată luni...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...
Ultima oră
Pe aceeași temă