22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăLifestyleVinul roșu și beneficiile consumului regulat

Vinul roșu și beneficiile consumului regulat

Vinul Roșu previne obezitatea

Antioxidanții din vinul roșu împiedică formarea celulelor noi de grăsime. Având și un efect detoxifiant, această băutură scade riscul de obezitate și contribuie la pierderea în greutate.

Scade riscul bolilor mentale

Resveratrolul și alți antioxidanți din vinul roșu aduc beneficii majore pentru creier. Aceștia reglează procesele inflamatoare din corp și scad riscul de întărire a arterelor, fapt care contribuie la oxigenarea corespunzătoare a creierului.

Consumul unui pahar de vin roșu pe zi scade riscul de demență și de deteriorarea prematură a țesuturilor cerebrale.

Previne starea de depresie

Consumul a 2-3 pahare de vin roșu pe săptămână ajută la stimularea secreției de hormoni, precum endorfinele și serotonina. Ambele sunt asociate cu sănătatea și fericirea.

Antioxidanții din vinul roșu îmbunătățesc dispoziția, luptând împotriva stresului și a depresiei.

Învinge oboseala

Unul dintre cele mai importante beneficii ale vinului roșu este combaterea oboselii prin oferirea unei doze generoase de energie.

Chiar dacă pare surprinzător, nutrienții din vinul roșu îmbunătățesc activitatea celulelor, dar și performanțele fizice și mentale.

De asemenea, dacă nu sunteți consumator este bine de știut faptul că aceleași beneficii pot fi obținute și din alte surse, precum fructe, legume, cacao sau sucuri naturale. 

 

Cele mai citite

Armata israeliană l-a eliminat pe comandantul regiunii de coastă al Hezbollah

Armata israeliană (IDF) a anunţat că l-a eliminat pe comandantul regiunii de coastă al Hezbollah în urma unui atac aerian efectuat marţi, relatează The...

Ministrul Burduja propune un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, dorește să se înființeze, în România, un Centru de Operațiuni de Securitate în domeniul energiei. Ministrul Burduja a lansat această propunere...

VIDEO. FRF a lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Piesa se numește „Visăm împreună”

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat astăzi, în colaborare cu PRO TV, postul care va transmite EURO 2024, piesa „Visăm Împreună”, care va...
Ultima oră
Pe aceeași temă