21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleVrei sa mergi în vacanta in Antalya? Afla ce plaje nu trebuie...

Vrei sa mergi în vacanta in Antalya? Afla ce plaje nu trebuie sa ratezi!

Coasta Antalya este renumita pentru apa curata si infrastructura dezvoltata. Aproape peste tot, gunoiul este curatat regulat, exista toalete, dusuri si cabine de schimb, putand inchiria umbrele si sezlonguri. Majoritatea hotelurilor au propriile lor plaje, care au tot ce ai nevoie pentru o vacanta Antalya de vis. Intrarea este gratuita, dar este mai bine sa iti iei umbrela si prosoape de acasa, astfel incat sa mai ramai cu ceva in portofel. Pretul pentru  umbrele si prosoape este destul de mare, iar in zona VIP acesta creste considerabil. Sumele includ utilizarea de umbrele si sezlonguri. Una dintre cele mai populare destinatii de vacanta in randul tinerilor, este Beach Parc. Se intinde pe 1,5 km de-a lungul coastei si dispune de o serie de plaje mici, private. Exista activitati pe apa in timpul zilei, iar petrecerile pe plaja au loc noaptea. Un sejur Antalya nu este scump si poti beneficia de o vacanta pe care nu o vei uita niciodata.

Caracteristici plaje Antalya

Cea mai curata plaja din Antalya este Topcham in Parcul National Olympos.

Plaja Lara este perfecta pentru familiile cu copii – coasta stancoasa este acoperita cu nisip alb, iar intrarea in apa este putin adancita. Acestei plaje i-a fost acordat Steagul Albastru pentru curatenie si prietenia cu mediul. Intrarea este gratuita, insa inchirierea de umbrele si sezlonguri se plateste.

Plaja Konyaalti este impartita in zone gratuite si platite. Plajele gratuite practic nu sunt amenajate, dar aici vei beneficia de calm si confort, deoarece coasta este curata, existand pubele si vestiare. La plajele private situatia se schimba. Dupa ce ai platit intrarea, poti utiliza dusul, toaleta, umbrelele si sezlongurile. Exista locuri unde sa gusti cate ceva si sa cumperi bauturi racoritoare. In apropiere de tarm, acesta se adanceste rapid si neasteptat si trebuie sa fii atent cu copii.

Cea mai curata plaja din Antalya, este Topcham care este situata pe teritoriul Parcului National Olympos. Aceasta atrage turistii cu apa limpede si vederile pitoresti si liniste. Nu exista baruri si cluburi, muzica data la maxim sau divertisment pe apa extrem. Intrarea este gratuita si poti inchiria un sezlong. Plaja este acoperita cu nisip si pietricele, iar intrarea in apa este neteda si sigura pentru copii.

Scufundari in Antalya

Exista multe locuri de scufundare in apropiere de coasta Antalya. Locurile pentru scufundari sunt foarte multe si sunt sigure pentru incepatori. Scufundatorii experimentati nu vor reusi sa se plictiseasca. Autoritatilor turce sunt obligate sa inspecteze cele mai interesante site-uri pentru iubitorii de epave. Fara o inspectie amanuntita, scufundarile in zona navei franceze scufundate San Didier si ale aeronavei militare americane, sunt interzise. Nu departe de coasta, exista alte site-uri interesante din punct de vedere al scufundarilor in locurile cu epave – nava antica Gelidonia si un avion special al fortei aeriene turcesti.

Lumea subacvatica a Marii Mediterane este diversa – pe formatiuni stancoase, in apropiere de insule mici si in pesteri subacvatice se gasesc morun, ton, broaste testoase si chiar delfini.

Statiunea are mai multe centre de scufundari. Celor aflati intr-un sejur Antalya li se ofera scufundari de proba pentru incepatori, antrenamente conform standardelor internationale, precum si safari pe site-uri indepartate si dificile pentru scafandri cu experienta etc.

 

 

Cele mai citite

Boris Becker, despre Simona Halep: „Cred că tenisul mondial are nevoie de ea”

Fostul mare jucător german Boris Becker, prezent, marţi, la Bucureşti, la premiera filmului documentar Nasty, a declarat că tenisul mondial are nevoie de Simona Halep. „Mă...

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...
Ultima oră
Pe aceeași temă