6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleVreme perfectă pentru schi pe Valea Prahovei

Vreme perfectă pentru schi pe Valea Prahovei

Câteva mii de turişti vor petrece vacanţa de Crăciun în staţiunile de pe Valea Prahovei, gradul de ocupare a locurilor de cazare omologate fiind, potrivit operatorilor din turism, de peste 70 la sută în staţiunile Sinaia şi Buşteni. Pe pârtiile din Valea Dorului şi Valea Soarelui, stratul se zăpadă depăşeşte jumătate de metru, iar în ziua de Crăciun mijloacele de transport pe cablu vor funcţiona de la ora 10.30.

Staţiunile Sinaia şi Buşteni se află în topul destinaţiilor preferate de românii care petrec vacanţa de Crăciun în ţară, gradul de ocupare a locurilor de cazare la Sinaia fiind de aproape 80 la sută, în timp ce, în Buşteni, puţin peste 70 la sută dintre locurile de cazare sunt rezervate pentru această perioadă, potrivit operatorilor din turism.

Astfel, mii de turişti sunt aşteptaţi să petreacă vacanţa de Crăciun în staţiunile de pe Valea Prahovei, cei mai mulţi dintre ei urmând a ajunge la destinaţii duminică.

În condiţiile în care la munte a nins abundent, la altitudini mari, pârtiile situate în Valea Dorului şi Valea Soarelui sunt foarte bune pentru practicarea sporturilor de iarnă, stratul de zăpadă depăşind jumătate de metru.

Maria Floricică, director al SC Transport Urban Sinaia SA, compania care administerază domeniul schiabil din Valea Dorului şi Valea Soarelui, a declarat pentru News.ro că toate cele şase pârtii de mare altitudine sunt acoperite cu un strat de zăpadă naturală şi artificială cuprins între 60 şi 80 de centimetri.

De asemenea, autorităţile din Sinaia lucrează pentru amenajarea pârtiei care se află sub traseul telegondolei care urcă din staţiune la Cota 1.400 din Bucegi. Astfel, pe Pârtia Nouă au fost puse în funcţiune tunurile pentru zăpadă artificială, iar sâmbătă această pârtie va fi oficial deschisă pentru turişti.

La Sinaia, mijloacele de transport pe cablu funcţionează zilnic, începând cu ora 8.00 până la ora 17.00. Iubitorii sporturilor de iarnă pot schia sau face snowboard inclusiv în ziua de Crăciun, când programul instalaţiilor de transport pe cablu din staţiune va începe la ora10.30 şi va dura până la ora 17.00.

Preţurile pentru transportul pe cablu la Sinaia sunt aceleaşi ca anul trecut, costul unui schi pass pentru o zi fiind de 145 de lei pentru un adult, 125 de lei pentru studenţi şi 100 de lei pentru copii.

O călătorie cu telegondola, care urcă în două tronsoane – până la Cota 1.400 şi apoi până la Cota 2.000 din Bucegi – costă 20 de lei pentru unul dintre cele două tronsoane sau 35 de lei pentru ambele, în cazul adulţilor,şi 15 lei pentru un tronson sau 20 de lei pentru ambele tronsoane, în cazul copiilor.

În staţiunea Buşteni, turiştii pot merge în parcul de distracţii de pe Domeniul Kalinderu, în timp ce la Azuga domeniul schiabul este practicabil doar parţial.

Costul unei vacanţe de Crăciun pe Valea Prahovei porneşte de la câtevca sute de lei şi poate ajunge la câteva sute de euro de persoană, în funcţie de tipul unităţii de cazare şi de facilităţile incluse în pachetul turistic.

Astfel, în timp ce o cameră dublă într-o pensiune de trei strele costă 120 – 150 de lei pe noapte, o cameră pentru o familie într-un hotel de cinci stele ajunge la preţul de 7.000 de lei pentru cinci nopţi de cazare cu mic dejun inclus.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă