11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleWorkspace Studio și-a dublat afacerile în 2019

Workspace Studio și-a dublat afacerile în 2019

Constanta tuturor proiectelor noastre a fost interesul remarcabil față de ergonomie și soluții de calitate. Astfel, dinamica a fost susținută prin creșteri pe toate tipurile de proiecte realizate. Am avut proiecte de amploare, cu bugete mai mari decât în anii trecuți, dar și mai multe proiecte pentru companii cu un număr mai mic de angajați. Zona IMM și chiar freelancerii reprezintă un segment din economie tot mai activ și mai orientat către amenajări de calitate și produse ergonomice –declară Horațiu Didea, Managing Partner Workspace Studio.

Alexandru Horaţiu Didea

Anul trecut, 10% din vânzările de scaune Herman Miller au fost către companii cu mai puțin de 5 angajați, 25% către companii cu sub 50 de angajati, iar restul de 65% către companii mai mari. În 2019 Workspace Studio a vândut peste 5000 scaune Herman Miller, cele mai dorite modele fiind Aeron, Sayl și Mirra, precum și nou lansatul scaun auto-ajustabil, Cosm.

Alături de scaune, printre produsele care au înregistrat creșteri semnificative în 2018 se regăsesc brațele de monitor, birourile electrice ajustabile pe înălțime și soluțiile acustice decorative, care pot fi integrate cu ușurință în design-ul birourilor open-space. 

Investiția medie, creștere 20%

Investiția medie într-un post de lucru amenajat de Workspace Studio în 2019 a fost de 1300-1500 euro/angajat, în creștere cu circa 20% față de 2018. Aceasta include scaunul, biroul și cota din spații comune precum sălile de ședințe, zonele de cooperare, conectare sau relaxare.

 

Cel mai amplu proiect al anului 2019 pentru Workspace Studio a fost un proiect de reamenajare, în cadrul căruia o companie multinațională a avut ca obiectiv îmbunătățirea mediului de lucru și a confortului angajaților prin crearea unor spații informale de relaxare, de conectare și cooperare. Valoarea acestui proiect s-a ridicat la 1,5 milioane de euro, spațiul fiind folosit de peste 750 de angajați ai companiei.

 

De altel, proiectele de reamenajare și-au crescut ponderea în afacerile Workspace Studio și au generat 30% din cifra de afaceri, față de 25% în 2018. Tendința de a reorganiza spațiul după principii de ergonomie fizică și socială s-a accentuat anul trecut, iar zonele relaxare, cadrele informale de colaborare și schimb de idei, alături de piesele de mobilier ergonomic –în special scaunele Herman Miller –au fost prezente în aproape toate discuțiile și proiectele pe care Workspace Studio le-a realizat în 2019. 

2020, focus pe extinderea portofoliului de produse și soluții

Pentru a susține cererea de proiecte, dar și anticipând tendințele din piață, în 2020 Workspace extinde portofoliul de produse și soluții. În prima parte a anului va fi disponibilă o nouă gamă de scaune ergonomice Herman Miller – LINO, precum și portofoliul companiei daneze HAY, cumpărată anul trecut de Herman Miller. În plus, Workspace Studio va adăuga pardoseli, soluții acustice, tavane și alte produse arhitecturale, care completează portofoliul existent de mobilier și accesorii de calitate pe care îl propune clientilor in cadrul proiectelor integrate de amenajari de birouri. 

Anul acesta cred că vom vedea și mai multe spații multifuncționale, adaptate la diverse activități pe care le realizează angajații –munca individuală, schimbul de idei, prezentări, contemplare, relaxare, creație, etc.. Soluțiile specifice de mobilier, de la scaune automate proiectate special pentru „shared spaces”, la măsuțe de laptop sau canapele cu rol separator vor fi din ce în ce mai prezente în proiectele noastre –spune Horațiu Didea.

Având în vedere creșterea înregistrată anul trecut, în 2020 Workspace Studio mizează pe o creștere a cifrei de afaceri de 10 %, la aproape 13 milioane de euro.

Soluțiile propuse de Workspaces sunt personalizate și integrate, la cheie, cu accent pe ergonomie, sustenabilitate din punct de vedere financiar și design centrat pe oameni și activitățile și interacțiunile acestora.

Fiind unul dintre puținii jucători din piață orientat către design human –centric, Workspace Studio este Authorized Accredited Partner al Herman Miller în România.

Herman Miller, cel mai prestigios producător mondial de mobilier de birou, creează soluții inovatoare pentru a ajuta oamenii să realizeze lucruri extraordinare în munca lor. Conceptele Herman Miller si designerii care muncesc împreună cu Herman Miller rezolvă probleme reale pentru oameni si organizații din întreaga lume. Această abordare a designului face ca Herman Miller să fie recunoscut ca lider al inovației globale în mobilier de birou, accesorii și servicii ergonomice strategice. Produse Herman Miller se află expuse în colecțiile permanente ale marilor muzee din lume.

 

 

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă