13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăLifestyleZiua mondială a mersului pe jos

Ziua mondială a mersului pe jos

Din anul 2016 se înscrie în rândul manifestărilor prilejuite de Săptămâna europeană a sportului, ce se desfăşoară anul acesta în perioada 23-30 septembrie 2018, notează site-ul http://www.tafisa.org/.

Ajunsă la cea de-a IV-a ediţie, Săptămâna europeană a sportului îşi propune să încurajeze europenii, indiferent de vârstă sau de nivelul de pregătire fizică, să fie activi, să practice sporturi de-a lungul întregului an şi, în mod deosebit, în această săptămână.
Într-o lume care se confruntă cu sedentarismul, îndeosebi în marile oraşe, trebuie să ne unim cu toţii eforturile pentru a readuce mişcarea în viaţa noastră de zi cu zi. Spaţiile publice deschise, în aer liber, reprezintă nu doar un mediu optim în care să creştem, să descoperim lumea, să ne facem prieteni, să ne distrăm şi să învăţăm, ci oferă şi un potenţial uriaş pentru o viaţă activă, oferind un mediu prietenos şi sigur pentru mersul pe jos.

Programul desfăşurat sub deviza ”Take Back Your Streets… Take Back Your Future!” cuprinde o serie de evenimente organizate în aer liber, îndeosebi în marile oraşe, încurajând mişcarea şi activitatea fizică, prin renunţarea la maşini sau la transportul în comun şi promovând, astfel, obiceiul de a rămâne mereu activ în mediul urban. Participanţii la aceste manifestări sunt invitaţi ca, pe lângă mersul pe jos, să folosească şi biciclete, skateboard-uri, role etc.
Evenimentele dedicate Zilei mondiale a mersului pe jos sunt susţinute la nivel internaţional și de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Comitetul Olimpic Internaţional şi UNESCO.

 

 

Cele mai citite

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă