8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăLifestyleZone ale corpului care sunt afectate de stres

Zone ale corpului care sunt afectate de stres

Zona lombară – Furie
Zona inferioară a spatelui este locul în care se manifestă tensiunea provocată de furia reprimată. Pentru a o elimina, trebuie să înveţi să îţi exprimi constructiv frustrările şi să rezolvi pe moment conflictele cu ceilalţi. Nu este uşor să faci asta, dar după ce înveţi să transformi furia într-o forţă creatoare, îţi poţi schimba radical viaţa. Învaţă să transformi furia în asertivitate, să o exprimi constructiv, nu distructiv.

Inima şi pieptul – Tristeţe
Atunci când durerea din piept nu este provocată de nicio afecţiune, stresul poate fi responsabil. Durerea emoţională reprimată poate cauza snezaţia de durere în piept şi în zona inimii. Se poate întâmpla în cazul celor care refuză să recunoască faptul că au fost răniţi profund de o persoană apropiată, celor care au trecut prin despărţiri dureroase sau pierderea unei persoane dragi. Dacă nu recunoşti deschis că suferi şi îţi reprimi sentimentele, vei resimţi presiunea prin durere fizică în zona pieptului.

Migrene – Pierderea controlului
Pentru persoanele obsedate să deţină întotdeauna controlul, senzaţia că lucrurile nu se desfăşoară aşa cum şi-ar dori se poate manifesta sub forma durerilor de cap. Nu toate dificultăţile din viaţă se rezolvă deţinând complet controlul. Uneori, capacitatea de a accepta situaţia aşa cum este poate fi mult mai valoroasă. Acceptă lucrurile pe care nu le poţi schimba şi vei scăpa de tensiunea imensă care îţi provoacă migrene.

Dureri de gât şi umeri – Griji şi responsabilităţi
Dacă încerci să duci prea multe griji şi responsabilităţi pe umerii tăi, te vei confrunta cu dureri şi tensiune în această zonă. În loc să ceri ajutorul, ai tendinţa de a face totul singur. Iar acest lucru duce la apariţia durerii în zona gâtului şi a umerilor. Învaţă să delegi, să ceri ajutor şi să decizi ce merită cu adevărat făcut şi ce nu. Împarte responsabilităţile cu ceilalţi.

Oboseală – Resentimente
Resentimentul îţi stresează întreg corpul şi îţi face mai mult rău decât oamenii faţă de care ai emoţii negative.
Dând vina pe alţii, făcând pe victima şi retrăind la infinit momente neplăcute din trecut nu faci altceva decât să te adânceşti în emoţii negative care te epuizează fizic şi psihic. Resentimentele te împiedică să te bucuri de prezent şi să beneficiezi de oportunităţile care îţi apar în cale. Când îţi concentrezi gândurile şi emoţiile asupra celor care ţi-au greşit, le permiţi să te rănească şi mai mult, la infinit. În loc să faci asta, învaţă să ierţi şi să mergi mai departe.

Dificultăţi de respiraţie – Anxietate
Dicultăţile de respiraţie, atacurile de panică şi senzaţia de sufocare apar de obicei în cazul persoanelor anxioase. Se întâmplă în cazul celor care îşi reprimă tristeţea. Nu vor să plângă şi să-şi manifeste tristeţea apărută în urma unui eveniment nefericit. În schimb, ţin totul în ei, îşi reprimă sentimentele şi se concentrează asupra altor lucruri. Dar atunci când îţi blochezi lacrimile este ca şi cum ţi-ai ţine respiraţia. Eliberarea sentimentelor de tristeţe prin plâns este precum o doză proaspătă de oxigen. Te eliberează şi îţi dă senzaţia de uşurare.

Insomnia – Schimbări radicale
Atunci când trec prin evenimente care le schimbă radical viaţa, fie că sunt pozitive sau negative, oamenii se confruntă cu insomnie. Teama de necunoscut este cea care provoacă tulburări ale somnului. Iar pentru a putea să scapi de ele, pune-le pe hârtie sau vorbeşte despre ele cu persoane apropiate. După ce ţi le scoţi din minte, vei putea să ai un somn odihnitor.

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă