22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăLifestyleZoran Mamic, fostul antrenor Dinamo Zagreb, dat în urmărire internațională

Zoran Mamic, fostul antrenor Dinamo Zagreb, dat în urmărire internațională

Un tribunal croat a decis marți să emită un mandat internațional de arestare pentru fostul antrenor al lui Dinamo Zagreb, Zoran Mamic, care nu a reușit să se prezinte săptămâna aceasta în fața oamenilor legii, pentru a-și ispăși pedeapsa cu închisoarea pentru fraudă, a declarat marți instanța județeană Zagreb.

 

Potrivit Reuters, pedeapsa de patru ani și opt luni de închisoare a lui Zoran Mamic a fost confirmată în martie. Luni trebuia să se prezinte pentru ispășirea pedepsei până la miezul nopții. Se crede că se află în Bosnia, fiind și cetățean bosniac.

 

„Autoritățile bosniace trebuie să acționeze în baza mandatului de arestare și să decidă dacă sunt îndeplinite condițiile legale pentru ca Mamic să fie predat Croației”, a declarat agentul de știri de stat Hina, citat de purtătorul de cuvânt al instanței, Kresimir Devcic.

„Dacă Bosnia refuză să-l predea, va rămâne în libertate în Bosnia până la posibila sa arestare în alt mod”, a spus el.

Mamic a cerut executarea pedepsei în Bosnia, dar Croația a refuzat cererea.

El a fost condamnat la închisoare împreună cu fratele său Zdravko Mamic, fost președinte executiv Dinamo Zagreb.

Cei doi fuseseră acuzați împreună cu un alt fost oficial din Dinamo și un expert fiscal pentru evaziune fiscală în valoare de 12,2 milioane de kuna (1,97 milioane de dolari) și pentru delapidare de 116 milioane de kuna din transferurile de jucători de la Dinamo.

Frații Mamic au negat orice acțiune greșită. Zdravko Mamic, de asemenea cu o dublă cetățenie, locuiește acum în Bosnia.

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

În această săptămână aflăm finalistele Cupei României. Avancronica celor două partide

În această săptămână sunt programate cele două meciuri din semifinalele Cupei României. Pentru un loc în ultimul act al competiției Corvinul Hunedoara se va...

În această săptămână aflăm finalistele Cupei României. Avancronica celor două partide

În această săptămână sunt programate cele două meciuri din semifinalele Cupei României. Pentru un loc în ultimul act al competiției Corvinul Hunedoara se va...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...
Ultima oră
Pe aceeași temă