14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăMediuAllen Coliban preferă motoarele pe benzină. Ce vrea să elimine din Brașov

Allen Coliban preferă motoarele pe benzină. Ce vrea să elimine din Brașov

 Înrebarea a fost pusă pe Facebook, la finalul unui mesaj în care Coliban a vorbit despre principalele măsuri pe care orașul pe poate lua împotriva poluării.

Potrivit primarului Allen Coliban, Brașovul este pe locul I în topul orașelor care iau măsuri împotriva poluării, dar mai este drum lung până când aerul va fi de bună calitate. Specialiștii au stabilit că factorul decisiv în determinarea calității aerului este legat de modalitatea în care se realizează transportul în interiorul orașului. Concret, cu cât sunt mai multe mașini Diesel și vechi, cu atât crește riscul îmbolnăvirii cu cancer.

Primarul Coliban a prezentat pe Facebook recomandările pe care le oferă specialiștii orașelor mari din România.

„Iată câteva recomandări pentru noi, administrațiile locale, de la Observatorul Român de Sănătate: Încurajarea utilizării modurilor active de transport, precum bicicletele sau vehiculele electrice. Stabilirea unor zone cu emisii scăzute, unde au acces doar vehicule care respectă standarde ridicate de poluare.Scutiri de taxe pentru mașinile care poluează puțin. Modernizarea transportului public în comun prin scoaterea din circuit a vehiculelor vechi și achiziționarea celora care nu poluează. Interzicerea folosirii motoarelor diesel în interiorul orașului (existente în Atena, Bruxelles, Berlin, Madrid, Paris)”, a scris Allen Coliban pe Facebook.

Unele dintre măsuri sunt deja luate la Brașov, altele sunt în pregătire precum transportul în comun electric 100%, pistele de biciclete, mai multe spații verzi și campaniile de informare.

La finalul mesajului său primarul Brașovului îi întreabă pe locuitori ce opinie au despre interdicțiile propuse în recomandări. În prezent, măsura privind interzicerea mașinilor cu motor Diesel nu este implementată în niciun oraș din România.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă