15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăMediuRealitatea bate filmul. Cum a scăpat un american din gura unei balene

Realitatea bate filmul. Cum a scăpat un american din gura unei balene

Michael Packard este scafandru profesionist şi realizează adesea scufundări în ocean pentru a pescui homar. Însă, de această dată, bărbatul a devenit involuntar captura unei balene cu cocoaşă.

În timp ce se afla pe fundul nisipos al oceanului căutând homari, americanul a fost prins în lanţul alimentar al uriaşului mamifer, când a remarcat că a fost înghiţit complet de acesta.

„Dintr-o dată, am simţit cum mă trage ceva şi am văzut deodată totul complet negru”, rememorează Packard, după ce a fost externat din spitalul Cape Cod. La scurt timp, bărbatul şi-a dat seama că a fost înghiţit de o balenă.

Pentru a se elibera, a început să se zbată pentru a-i transmite animalului că ceva nu este în regulă. Stânjenită de mişcările bărbatului îmbrăcat în costum de scafandru, balena l-a scos afară, la suprafaţa oceanului.

Incidentele în care balenele cu cocoaşă înghit oameni sunt rare. Esofagul acestei specii de balenă este mult prea mic pentru a înghiţi un om, dar în situaţii extraordinare când acest fapt se întâmplă, acestea sunt incomodate şi îi elimină pe gură la suprafaţa apei.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Replica lui Nicușor Dan pentru Cristian Popescu Piedone care s-a declarat interlop: „ Știm toți”

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, i-a replicat lui Cristian Popescu Piedone tot cu un mesaj inscriptionat pe tricou dupa ce acesta s-a afisat vineri cu...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...
Ultima oră
Pe aceeași temă