15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăMediuVodafone anunță că a devenit ”verde”

Vodafone anunță că a devenit ”verde”

Începând cu 1 aprilie 2020, ca urmare a renegocierii contractelor cu furnizorii de electricitate, compania s-a asigurat că toata energia electrică necesară operațiunilor sale, inclusiv energia electrică consumată în spații închiriate, provine din surse regenerabile.

În plus, în anul 2019 Vodafone România a demarat acțiunea de instalare de panouri fotovoltaice pe locațiile sale și explorează, în prezent, utilizarea instalațiilor eoliene cu scopul de a genera energie verde prin investiți proprii, pe lângă achiziționarea de energie exclusiv din surse regenerabile.

Aceste demersuri se subscriu obiectivelor asumate de companie în ceea ce privește grija pentru mediul înconjurător, prin pilonul strategic numit Planet, și susține realizarea misiunii întregului Grup Vodafone de a contribui la un viitor mai bun, prin crearea unei societăți digitale sustenabile și reziliente, în care oportunitățile și șansele de dezvoltare sunt accesibile tuturor.

Până în luna iulie a acestui an, întreaga rețea Vodafone din Europa va fi alimentată exclusiv cu energie ce provine din surse regenerabile (energie eoliană, solară sau hidroenergie), formând, astfel, rețeaua Vodafone Green Gigabit.

Obiectivul final Vodafone este de a atinge un nivel net zero al emisiilor de carbon până în 2040, la nivelul întregului grup, prin limitarea în întregime inclusiv a emisiilor indirecte (precum cele care provin din lanțul de aprovizionare sau din utilizarea produselor vândute, călătorii de business ș.a.m.d.).

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă