20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiAdina Florea ar putea anula planul de încătuşare a Europei rebele

Adina Florea ar putea anula planul de încătuşare a Europei rebele

Laura Codruţa Kövesi, ­considerată de către un filosof cu editură cadou de la stat “Slujirea pură”, a cerut bani privaţi pentru răpirea lui Nicolae Popa, fostul şef al FNI, fugit şi stabilit în Jakarta, din ­motiv că din bani publici nu se puteau cheltui fonduri pentru o operaţiune ilegală. Nu exista o decizie judecătorească de extrădare a celui inculpat. Astfel s-a recurs la o afacere privată. Fostul procuror-şef DNA, conform mărturiilor unei ­subalterne, i-a remis preşedintelui Indoneziei o scrisoare de la Traian ­Băsescu. L-a luat pe sus pe Popa şi l-a dus în Beciul Domnesc pentru ­debriefing.

Şefa DNA s-a deplasat apoi în crama fostului deputat Sebastian Ghiţă pentru a cânta la “Chilia-n port” şi a primit diverse cadouri de la oameni de afaceri şi politicieni, deşi a susţinut mereu că nu a avut legături cu clasa politică sau cu cei urmăriţi penal. Mai mult, nu a returnat niciodată banii împrumutaţi de la Sebastian Ghiţă pentru achiziţionarea autoturismului Skoda, fapta încadrându-se la foloase necuvenite.

Acum nu ştim tot dosarul cauzei, procurorii au publicat informaţii parţiale. Probabil că dosarul Laurei Codruţa Kövesi e mult mai consistent. Din informaţiile pe care Newstandard.news le-a obţinut de la Parchet e că în scurt timp va fi trimisă în judecată.

Astfel, Laura Codruţa Kövesi va fi primul penal care se va bucura de o justiţie liberă, fără judecători şantajaţi de SRI şi va putea explica ce căuta ofiţerul serviciului de informaţii cu ea în avion şi de ce a organizat operaţiunea de răpire a unui incuplat, în condiţiile în care aceasta era ilegală.

Sigur că cei peste 5.000 de anchetaţi penal, trimişi în beciurile domneşti de echipa sa de paraditori, îşi freacă ştrengăreşte mâinile. Dar încă nu e nimic clar.

Laura Codruţa Kövesi şi-a depus dosarul de candidatură pentru postul de procuror general european.

Modul în care a reacţionat ambasadorul american de la Bucureşti, Hans Klemm, declaraţia sa vădit în favoarea suspectei (în prezent aceasta este calitatea sa) ne fac să credem că ambasadelor şi puterilor centrale le e teamă că o simplă procuroare, Adina Florea, le poate zădărnici planul de internaţionalizare a operaţiunii „Experiment România”.

Dacă în anii ’90 clasa politică italiană a fost decimată de Operaţiunea “Mani pulite”, operaţiune coordonată de CIA, conform confesiunilor pe patul de moarte ale ambasadorului SUA la Roma, Reginald Bartholomew, socialistul Craxi şi legendarul creştin-democrat Giulio Andreoti au fost fie trimişi la puşcărie, fie scoşi de pe scena politică, făcându-i loc lui Silvio Berlusconi, un om şantajabil datorită trecutului, procurorul Adina Florea ar fi primul magistrat care opreşte prezumtivul abuz şi control politic de către serviciile secrete franco-germane prin intermediul procurorilor.

Mai mult, în caz că dosarul penal al Laurei Codruţa Kövesi se va finaliza cu inculparea sa, atunci parcursul european al Zeiţei anticorupţiei s-ar putea stopa, pentru că una dintre condiţiile de candidatură este să nu existe nicio suspiciune legată de cariera ei.
Adina Florea ar putea să salveze clasa politică din Europa de Est. Cum aşa?

Păi, în caz că Laura Codruţa Kövesi ar ajunge procuror european, planul de încătuşare a politicienilor rebeli ar merge aţă. ­Katschinsky, Viktor Orban, Matteo Salvini, Le Pen ar fi ţinta anchetelor făcute de magistraţii europeni doar din motivul că mereu contestă deciziile zeilor Europei care au ticluit ceva la Aachen.

Adina Florea ar putea anula planul de încătuşare a Europei rebele.

În percepţia multora dintre noi, nici Macron, nici Merkel n-au renunţat la ideea Europei cu două viteze. Mergând tăcut în direcţia dorită de ei, ar putea rezolva această supremaţie prin mâna procurorilor. Cei care nu se vor supune deciziilor Marilor Puteri vor fi scoşi de pe scena politică prin cătuşele procurorilor, astfel cuminţind pe toţi răii Europei de Est care îndrăznesc să conteste supremaţia franco-germană.

Încă nu-mi e clar rolul SUA. Eu nu cred că Donald Trump lasă Departamentul de Stat să-şi facă de cap. Să fii schimbat oare unii strategia şi rolurile din mers? Multe necunoscute mai apar. 

Dacă dosarul Kövesi are destule probe, e clar că Adina Florea poate să-i oprească avântul lui Nefertiti.     

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă