14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiAnisie îi lasă mai mulți bani plagiatorului Despescu

Anisie îi lasă mai mulți bani plagiatorului Despescu

Realitatea, în acest moment, pare să fie cu totul alta.

Comisia de Etică a Academiei de Poliție a stabilit că secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, a plagiat în teza sa de doctorat.

Coincidență sau nu, chiar înainte ca Despescu să fie dat în fapt, Monica Anisie impune reorganizarea CNATDCU, singurul organism care poate retrage titlurile academice.

Mulți membrii CNATDCU, cu vechime în acest consiliu, sunt de părere că noile comisii pe care le vrea ministrul Educației vor aduce mai multă birocrație în procesul de dovedire a unui plagiat, nu un plus de viteză, așa cum spune Monica Anisie.

Concret, dosarul unei lucrări analizate pentru plagiat va trece, după comisia de specialitate, printr-o nouă comisie pentru care a insistat ministrul Educației, până să ajungă la votul final.

Trebuie să menționăm că titlul de doctor nu este doar o fală pentru Bogdan Despescu, deoarece acest “Nea Caisă” care a stat în dreapta lui Marcel Vela, când ministrul de Interne apărea în declarații televizate, citind de pe prompter, primește bani de la stat pentru “realizările” sale științifice.

Pentru doctorat se acordă 15% din salariu, sumă ce a fost inclusă în salariul de bază, după noua lege a salarizării.

În plus, doctoratul este necesar și pentru avansarea în Academia de Poliție, adică și mai mulți bani pentru Despescu.

Este fix situația cazului mult mai mediatizat al lui Victor Ponta, de la care statul român nu a recuperat niciun ban.

PNL a criticat acțiunea ministrului Educației de atunci, Liviu Pop, de a dizolva CNATDCU, invocând o protejare a lui Ponta, – plauzibil – dar acum Monica Anisie face exact același lucru pentru Despescu, dar mai cu perdea.

Cu alte cuvinte, pentru Despescu, timpul trece, leafa după plagiat merge.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă