14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiAnisie ține școala la distanță

Anisie ține școala la distanță

Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, a ieșit cu declarații, la posturi de televiziune unde se simte protejată, vorbind despre marea posibilitate ca, într-o clasă, elevii să nu poată veni la școală în aceeași zi, din lipsă de spațiu, urmând ca procesul de predare să aibă loc alternativ, cu grupe, în unitatea de învățământ și online.

Despre această posibilitate se discută de ceva vreme în rândul cadrelor didactice și a celorlalți actori implicați în sistemul educațional românesc.

Este totuși bine că, într-un târziu, a ajuns această veste și la ministrul Educației.

Dar, din nefericire, se pare că nu a ajuns informația completă, pentru că ministrul a transformat scenariul într-unul total haotic.

Da, elevii ar putea fi nevoiți să vină pe rând la unitatea școlară, deoarece nu s-a respectat niciodată limita de elevi dintr-o clasă, prevăzută în Legea Educației Naționale, dar nu la distanță de o săptămână.

Se poate lucra în ture, la școală și online, dar la interval de o zi, câteva zile, – ca să nu amețești copiii – o săptămână, dar în niciun caz o lună.

Este vorba de foarte multă materie ce trebuie parcursă într-o lună.

Ar fi discrepanțe mari între cei care vin în luna respectivă la școală și cei care, teoretic, învață de acasă.

În plus, vorbim despre o programă, ce va trebui regândită aproape în întregime.

Să sperăm că este doar o declarație pripită a ministrului Educației.

Într-un scenariu în care elevii vin la școală o dată la o lună, într-o amețeală totală atât pentru copii, cât și pentru profesori și părinți, nu se poate vorbi despre un proces didactic eficient.

Se pare că mai nimic nu a învățat conducerea Învățământului din această experiență a pandemiei și școlii online.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă