15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiAnisie trece, directorii rămân

Anisie trece, directorii rămân

Monica Anisie a venit în Ministerul Educației cu cea mai mare echipă de consilieri din istoria acestei instituții.

Anisie a avut de adus atât de mulți consilieri, încât nu au încăput în cabinetul ministrului și au fost distribuiți pe la cele ale secretarilor de stat.

Vestea bună și puțin neașteptată, având în vedere politica practicată în țara noastră, este că acești consilieri, care ne-au demonstrat cât de competenți sunt, au plecat odată cu șefa care i-a adus.

Nu trebuie să le purtăm însă de grijă, deoarece vor avea asigurat posturi călduțe într-un nou comando de consilieri ai Monicăi Anisie, de această dată, în Parlamentul României.

Monica Anisie a avut o armată de consilieri plătiți din bani publici, consilieri personali și postaci de la PNL, care să-i asigure o imagine favorabilă.

Rezultatul l-am văzut cu toții.

Dacă au plecat consilierii fostului ministru, rămân directorii din minister pe care nu îi poate schimba nimeni, indiferent de partidul aflat la putere, și care au o mare responsabilitate pentru starea învățământului românesc din ultimii treizeci de ani.

Avem aceiași oameni care pregătesc examenele naționale, aceiași inspectori despre care am mai discutat și am arătat cât de nepregătiți sunt.

Într-adevăr, aceștia sunt greu de schimbat, dar nu este și situația directorului general al ministerului.

Acesta este numit olitic și probabil că era firesc să părăsească instituția odată cu doamna Anisie, fiind de asemenea responsabil pentru maniera execrabilă în care a fost manageriat învățământul în pandemie.

Ioana Lazăr a fost readusă de premierul Florin Cîțu ca director general, după ce îi expirase delegarea de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice.

Aceasta este culmea ironiei de joasă calitate: să reinstalezi în funcție un director general adus de la achiziții publice, tocmai la un minister care a suferit enorm la acest capitol în mandatul aceleiași persoane.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă