14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiAnisie ză termineităr of ză învățământ

Anisie ză termineităr of ză învățământ

De fapt, se formează o nouă limbă sau un nou dialect: anisiana (o mixtură de termeni eronați din mai multe limbi).

Chiar de Ziua Educației, șefa învățământului românesc a lovit din nou din plin limba română, puțin “reticientă” de această dată.

Am aflat de la ministrul Educației – amintim, profesor de Limba română, cu vechime – că profesorii sunt “reticienți”.

De asemenea, în cadrul aceleiași intervenții, la una dintre televiziunile prietenoase cu actuala guvernare, Monica Anisie a vorbit despre președintele “Alma Meităr”.

Din câte știu, Anton Hadăr este președintele FNS “Alma Mater”.

Mi-e frică să o întrebăm pe doamna Anisie, care, fiind profesoara de limba română, ar trebui să stăpânească și latina, ce înseamnă alma mater.

Cine știe ce curiozitate mai aflăm.

Aceste gafe se adaugă lungului șir pe care – apropo, așa se formulează corect, doamna profesoară, “pe care”, nu “care” – le-a comis șefa Educației.

Reamintin celebrul “pepsiglas”.

Colegii de partid ai doamnei ministru și postacii care mănâncă o pâine uscată de pe urma liberalilor vor spune că au fost multe gafe și ale miniștrilor PSD.

Perfect de acord, dar PNL a promis că vom avea parte de altceva, de schimbare.

Din nefercire, se conturează tot mai clar o schimbare în mai rău.

Acum înțelegem de ce elevii de clasa a VIII-a nu au manuale de Limba română: pentru că, probabil, ministrul Educației vrea ca acestea să conțină varianta sa de limbă română.

Mai grav este că șefa Învățământului nu face gafe doar legate de limba română, ci unele de management al sistemului educațional, ceea ce afectează direct generații întregi.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă