12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiAnonimii în căutare de senzațional

Anonimii în căutare de senzațional

A fost înregistrată cea mai mică rată de promovare din ultimii ani, motiv pentru eternii comentatori în necunoștință de cauză să iasă la rampă și să critice școla românească, dar invocând motive care nu au nicio legătură cu fenomenul.

Concluzia, care să fie pe placul mulțimii: e foarte rea situația școlii românești.

Argument pentru această catalogare: să fie rău, ca să nu fie bine.

În realitate, ar fi fost mult mai rău pentru școala românească dacă aveam, ca pe vremuri, un Bacalaureat care să nu reflecte mai deloc nivelul de pregătire al absolvenților de clasa a XII-a, un examen după principiul: să promoveze mulți, ca să nu fie supărare.

Totuși, bârfitorii înfocați au avut parte de o mare dezamăgire anul acesta.

Ministerul Educației a publicat rezultatele de la examenele naționale anonime.

Au ieșit repede “comentatorii” să spună că nu este corect, deoarece este o “competiție”.

Competiția este la admiterea în facultate, dar nu toți cei care promovează Bacalaureatul trebuie să meargă neapărat la facultate.

Supărarea este că nu îl mai putem căuta pe al lui cutare, să vedem ce notă a luat.

Este o decizie logică a ministerului, ce ar fi trebuit luată de mulți ani, nu acum când a fost strâns cu ușa de legislația europeană.

Să nu uităm că vorbim de tineri, la o vârstă sensibilă, la care pot fi ușor afectați emoțional.

Nu trebuie să riscăm să ne batem joc de viitorul unui copil/tânăr, doar pentru a le da un os de ros celor care știu doar să bârfească.

Să nu ai nicio idee despre psihologia copilului e un aspect, dar să mai faci și pe formatorul de opinie și să te plângi că nu mai avem scandaluri după Bacalaureat, invocând cu ipocrizie lipsa “competiției” este deplorabil.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă