10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiAustriacul înotător, imaginea EURO la București

Austriacul înotător, imaginea EURO la București

Primele imagini memorabile de la București au apărut însă chiar cu o zi înainte de a se fluiera startul meciului inaugural al seriei din Capitală: gazonul de pe Arena Națională a fost invadat de apă, în urma precipitațiilor ce au căzut în București.

Austriecii care au avut ocazia primului antrenament pe Arena Națională s-au distrat, unul dintre fotbaliști furnizând una dintre imaginile turneului, făcând la propriu valuri pe gazon, după ce s-a aruncat pe burtă în balta uriașă de pe cel mai important stadion al României.

Nu s-a explicat de ce nu a fost deschis acoperișul retractabil de pe Arena Națională.

Primăria Capitalei ar putea să se apere, argumentând că stadionul a fost predat către UEFA pentru a fi realizate toate lucrările necesare organizării partidelor de la EURO.

Nu știm însă dacă oficialii UEFA aveau însă cunoștință de faptul că acoperișul retractabil nu mai funcționa de multă vreme.

Ne puteam aștepta ca primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, să vină să se plângă că nu are bani pentru a remedia problema acoperișului de pe Arena Națională, dar, în schimb, la nivelul conducerii administrației publice locale este liniște totală.

Aceasta a fost prima imagine pe care țara noastră a oferit-o întregii lumi la Campionatul European de Fotbal: cel mai mare și mai important stadion al României are un acoperiș defect, despre a cărui reparație nu se știe când și dacă va mai avea loc, și o suprafață de joc nouă pe care s-ar putea cultiva pești, după câteva ore de precipitații.

Acesta a fost doar începutul, urmând să vedem și ce alte surprize le mai rezervă România fanilor sportului rege de pe întreaga planetă.

Deja autoritățile noastre centrale și locale le-au asigurat multe surprize fanilor străini care au venit în țara noastră.

 

Străinii, așteptați de Nicușor cu folie neagră pe WC

Una dintre marile surprize pe care PRIMARUL Capitalei, Nicușor Dan, a pregătit-o suporterilor formațiilor care dispută partide pe Arena Națională este închiderea toaletelor publice și îndolierea lor cu folii de plastic negre.

Explicația edilului-șef este lipsa fondurilor pentru a asigura igienizarea toaletelor.

Să nu uităm că fanii fotbalului sunt mari amatori de bere, iar în aceste condiții, parcurile și străzile administrate de Primăria Capitalei ar putea fi inundate nu doar cu apa provenită de la ploile din ultimele zile.

Trebuie menționat că zilele acestea sunt așteptați circa 5.000 de suporteri din Austria și Macedonia de Nord în Capitală.

Suporterii străini vor simți pe propria piele ospitalitatea celor care conduc statul român, încă de la părăsirea Aeroportului Internațional “Henri Coandă”, când vor fi nevoiți să înfrunte intemperiile până la stația de tren către Gara de Nord, ce îi așteaptă în câmp.

În acea haltă din Otopeni vor aștepta mult lăudatul și fastuos inauguratul tren care leagă cea mai mare gară a României de Otopeni.

Și vor avea mult de așteptat pentru a străbate 5 kilometri, trenurile având o frecvență și de 45 de minute.

De la Gara de Nord, suporterii ar putea circula spre Arena Naționalăî cu unul dintre troleibuzele piesă de muzeu ale Societății de Transport București (STB), care, într-un caz fericit doar se oprește în drum și e nevoie ca șoferul să mai aranjeze manual cablurile, fie, într-un caz nefericit, va lua foc în plină stradă.

Până la meciul favoriților, suporterii străini vor avea ocazia să se plimbe pe unul dintre parcurile transformate în veritabile jungle de către administrația Nicușor Dan.

Fanii austrieci, macedoneni sau ucraineni au ocazia de a participa la o călătorie în timp, doar printr-o simplă promenadă prin Grădina Cișmigiu, situată chiar sub balconul de la primărie al lui Nicușor Dan.

Cișmigiul arată ca după atacurile dintr-un război mondial.

 

Fauna diversificată a Capitalei, la picioarele fanilor fotbalului

Suporterii formațiilor care dispută meciuri la București, în cadrul EURO 2020, vor avea ocazia, mulțumită administrației publice locale condusă de Nicușor Dan, să observe în mediul său natural, pe străzile Capitalei, șobolanul românesc, o specie europeană extrem de interesantă datorită dimensiunilor.

Înainte sau după meciuri, fanii fotbalului rege care vizitează Capitala vor avea oportunitatea de a observa în acțiune și alte specii de “prăduitori” și “prăduitoare”, care vânează pe străzile Centrului Istoric al Bucureștiului, sub supravegherea vigilentă a ofițerilor poliției locale, dar și a celor de la poliția națională.

Pentru toată această experiență unică, cei care nu au reușit să prindă un bilet la meciurile din cadrul EURO 2020 ce se dispută pe Arena Națională mai au șansa de a achiziționa un loc de pe piața neagră din țara noastră, la un tarif de cel puțin zece ori mai mare.

Iată și programul meciurilor ce sunt găzduite de Arena Națională:

– 13 iunie, Grupa C: Austria – Macedonia de Nord, de la ora 19:00;

– Grupa C: Ucraina – Macedonia de Nord;

– Grupa C: Ucraina – Austria;

– 29 iunie, un meci din optimile de finală, de la ora 22:00.

Este important de precizat acest program pentru că mai sunt încă autorități ale statului român implicate în acest eveniment, de exemplu MAI, care transmit în comunicatele lor că Arena Națională va găzdui un sfert de finală, ceea ce nu este adevărat.

Ce-i drept, aceasta este problemă organizatorică minoră, în comparație cu celelalte strategii ale autorităților noastre centrale și locale, ce oferă întregii lumi o imagine de neuitat a României.

Vremea se pare că nu ține nici ea cu noi, astfel încât speranța ca meciurile disputate în cadrul EURO 2020 pe Arena Națională să nu fie o bălăceală totală se leagă de drenajul de pe cel mai scump stadion al României.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă