11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiBastionul lui Macron, sub asaltul rezerviștilor

Bastionul lui Macron, sub asaltul rezerviștilor

Asta se întâmplă, în timp ce Klaus Iohannis, comandatul suprem al Armatei Române, cu mai mulți generali decât în cel de-al doilea război Mondial, îi mângâie pe creștet pe șefii Inteligence-ului de profil, după arestarea numărului doi din Direcția Generală de Informații a Armatei, pe motiv că a pus ghiarele pe fondul special de război al serviciului de informații.

Întrebat despre starea de tensiune datorată evenimentelor din Ucraina, președintele a scăpat porumbeii: “serviciile noastre specializate sunt pe fază,” “noi dăm informații altora.” Toate acestea, evident, grație serviciului de informații al armatei.
Deci nicio dojană pentru furtul calificat, săvârșit de numărul doi din Intelligence-ul armatei din fondurile secrete, destinate operațiunilor de război.

Marian Hapău, șeful DGIA, e tot pe poziție. “Servește patria,” cum știe el mai bine. De unde a aflat Ion Cristoiu că ultimul costum de schi al președintelui provine din cadourile generalilor din serviciul secret al Armatei?

Generalii pun fitilul. Când va avea loc explozia?

Parisul fierbe. Generalii Armatei franceze au pus pe jar comânduirea progresistă a lui Emmanuel Macron. Dacă e să urmărim doar reacțiile viscerale ale oficialilor francezi, ne dăm seama că puterea actualului președinte e arsă la franjuri sau, mă rog, pe la fireturi.

Dar ce s-a întâmplat, de fapt? Presa românească n-a sesizat esența. Televiziunile, în care colcăie analiștii cu soldă, au conspirat prin tăcere. Mucles, despre esența revolței miilor de petiționari din armata franceză, care și-au exprimat opinia că Franța e în pragul dezintegrării și al Războiului civil, din cauza “hoardelor islamiste din suburbia.”

Douăzeci de generali, o sută douăzeci de foste cadre superioare ale armatei și peste o mie de militari de rang inferior au trimis, luna trecută, publicației “Valeurs Actuelles,” un document în care îi cer lui Macron să oprească „dezintegrarea” Franței. Președintele francez era avertizat că, în caz contrar, ar putea „exploda” un „război civil.”
„Chiar și în retragere, rămânem soldați ai Franței și în circumstanțele actuale nu putem rămâne indiferenți față de soarta frumoasei noastre țări,” scriu militarii în epistola trotil din pantalonii guvernanților progresiști.

Bătrânii “în papuci” îi pun piedică lui Macron

desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

Cum poate fi altfel catalogată expresia decât defăimătoare a ministrului apărării Francoise Parly: “octogenari în papuci”, scrisă pe Twitter la adresa petiționarilor?

Dacă ar fi avut consilieri mai deștepți, ar fi sesizat profunzimea, stilul și qui prodest-ul depeșei contestatare a regimului globalist. Dar s-au năpustit ca bezmeticii asupra semnatarilor.

Premierul Jean Castex, “mai ca la țară,” adus dintr-o primărie de către Emmanuel Macron, pentru a socializa dreapta lui progresistă cu provinciile istorice, a spus că soldații implicați au încălcat “onoarea și datoria.”

Pe culmile disperării

Pentru a cristaliza deruta și a o ridica pe cele mai înalte culmi ale disperării, fără aluzie la Cioran, Grancois Lascointre, șeful statului major al forțelor armate, a amenințat ofițerii care au semnat documentul că trebuie să se prezinte în fața unui consiliu militar care să-i scoată rapid din serviciul activ.

Pentru a demonstra că nimeni nu-l poate depăși la categoria “prostul satului,”  liderul stângii radicale, Jean-Luc Melenchon, a cerut acțiuni legale împotriva revistei și a semnatarilor.

Fostul candidat al socialiștilor la președinție, Benoît Hamon, a catalogat scrisoarea  drept o “lovitură de stat militară”.
Doar Emmanuel Macron a fost mai reținut. Poate că a studiat sondajele efectuate după publicarea incendiarei scrisori de acuzare sau a aflat de imensul succes al cărții lui Michael Houellebeck “Supunere,” roman care prorocea că după alegerile din 2022, Franța va deveni “stat islamic”.

Ce vrea “Supunerea?

Academia franceză va avea uşile zidite de globalişti. Nu va mai avea misiuni tradiţionaliste. Vulgul, precum vulgarul, va cimenta lespedea din faţa Sorbonei. Noul intelectual va fi precum, Francois, antieroul din cartea “Supunere” a lui Michel Houellebecq.Profesorul de literatură de la celebra universitate pariziană, mizantrop din era digitală, în timp ce căuta pe internet meniuri de catering şi servicii sexuale asistă abulic la instalarea la putere, prin voinţa poporului, a unui guvern musulman. Şi nimeni n-are împotrivire, aveam să scriu despre “Supunere”

Până la apariția scrisorii, Emannuel Macron era dat câștigător în bătălia finală cu Marine Le Pen.

Semnatarii petiției sunt „gata să sprijine” politicienii care sunt preocupați de „siguranța națiunii”.

Ce aluzie mai clară la Marine Le Pen?

Scrisoarea cu detonare peste un an pare a fi doar o piesă din scenariul “recuperării Franței” din mâinile progresiștilor. Mai urmează și alte acțiuni, în măsură să zdruncine establishment-ului lui Macron? Scoate regimul progresist un iepure electoral? Poate Marie Le Pen să capitalizeze suficiente voturi din rândurile tradiționaliștilor? Sunt frământări nu doar ale Franței.

Vocile lumii

Frank Baasner

Politolog

Politologul Frank Baasner consideră că în armata franceză, pe de o parte, ca şi în cea germană, există un procentaj de soldaţi care duc dorul unui stat puternic. Pe de altă parte, din cauza islamismului în Franţa şi a atentatelor extrem de brutale, tema securitate internă a devenit prizantă din punct de vedere politic, potrivit declarației consemnată de reporterii Deutsche Welle.

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă