10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiBătălia pentru școala dorită, faza pe click-uri

Bătălia pentru școala dorită, faza pe click-uri

Anul acesta, școala românească se găsește într-o situație excepțională, iar, cum era și logic, conducerea Ministerului Educației și Cercetării a decis ca înscrierea să treacă, în mare parte în mediul online.

Evident însă, cum s-a întâmplat pe poate palierele din Educație, pandemia de coronavirus a prins cele mai multe școli din România total neconectate la condițiile digitale logice pentru învățământul secolului XXI.

Problemele sunt cunoscute și de cei aflați la conducerea Educației, dar erau nevoiți să încerce.

“Orarul reînscrierilor/înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) şi pe site-urile inspectoratelor şcolare”, precizează Ministerul Educației.

După cum era și de așteptat ministerul de resort nu are idee câte unități din învățământul preuniversitar au un site funcțional și nici măcar toate inspectoratele din teritoriu nu au o astfel de statistică.

Iată cum școlile fără canalizare și de multe ori fără încălzire din România sunt nevoite acum să treacă brusc la înscrieri online.

E bine că măcar cele mai vânate școli și grădinițe din Capitală au platforme poate chiar mai bune decât cea a Ministerului Educației.

Îmbulzeala de la porțile unităților ar fi fost bomboana de pe colivă în această pandemie.

Acum, bătălia pentru profesorul/învățătorul/educatoarea favorit/favorită se vor da prin click-uri.

Rămâne să vedem dacă și intervențiile vor fi reduse de această pandemie sau acum multe înscrieri vor fi parafate pe rețelele de socializare.

Totuși, transferurile bancare funcționează în zilele noastre și în satele uitate de administrația centrală, spre deosebire de site-urile școlilor sau învățământul online.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă