15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiCând se vor introduce fisele la Bac?

Când se vor introduce fisele la Bac?

Nu au fost încă organizate instruiri ale președinților centrelor de examinare sau evaluare, în mare parte, probabil și pentru că nu se știe exact câți membri vor fi.

Din recentul ordin al ministrului am înțeles că am putea avea “minim un asistent în sala de examen”, până acum fiind doi.

Și aici pot interveni probleme, deoarece s-ar putea ivi situații în care unul dintre asistenți să fie nevit să părăsească sala de examen.

Candidații vor fi supravegheați doar de camerele video, care nu de puține ori au dat erori sau au livrat cadre din care nu se putea constata mare lucru?

Nu avem nici ordinul care specifică sumele de bani ce le revin cadrelor didactice care participă la examenele naționale.

Nu este totuși primul an când acest ordin apare cu întârziere, uneori și după prima sesiune.

Avem însă un an special, marcat de pandemie, și ar trebui să încurajezi profesorii să participe la aceste examene.

În schimb, aceștia nici nu știu dacă sau cu ce sume vor fi retribuiți pentru munca depusă.

Nu vom mai avea probele orale, dar vom avea sesiunispeciale, suplimentare, iar profesorii ar trebui să știe cât vor primi pentru acest efort.

Legislația lasă loc de interpretări.

În Legea Educației Naționale 1/2011 nu se menționează necesitatea de a-i plăti pe profesori să participe la examenele naționale, dar nici obligativitatea acestora.

Toate aceste ncertitudini se adună și planează asupra unui Bacalaureat care este mai important ca oricând, având în vedere că, din cauza pandemiei, cele mai multe facultăți au renunțat la examenele de admitere.

Examenul de maturitate este tratat cu imaturitate de șefii Învățământului.

Singura certitudine pare să rămână incertitudinea continuă.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă