Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Challengerul PNL nu va mai fi PSD

Marius Ghilezan Actualizat: 30.09.2020 - 21:15
Marius Ghilezan

După alegerile locale se fac socoteli. Analize. Trenduri. Toate partidele se declară câştigătoare. Depinde din ce perspectivă privesc.

Share

Dacă la votul politic PNL a atins 34 %, PSD s-a menţinut într-un elocvent, definitoriu şi solid ecart consolidat de 30%. Voinicul USR şi consoarta sa franţuzită PLUS fac larmă de parcă ar fi reorientat Pendulul lui Foucault în căutarea buricului pământului, deşi au luat împreună doar 13%.

Liderii USR-PLUS bat toba tare
Aşa cum bine a spus Traian Băsescu, PMP rămâne cel mai mare dintre partidele mici.
USR-PLUS a reuşit să câştige patru primării mari, iar liderii urcă pe val, uitând că au mai căzut de câteva ori.
Nu numai o serie de discuţii ajunse şi pe whatsapp-ul nostru de pe chat-ul conducerii partidului progresist, cu o falangă franceză şi una nenăscută germană (dar pregătită n.a.), ne îndreptăţesc să credem că parametrii luptei sunt altfel decât în declaraţii. USR-PLUS se va înfoia şi se va răţoi la liberali. Doar într-un moment bine ales, îndelung ticluit.  
PNL a băgat ambrozia-n casă şi acum se miră de ce îi vine să strănute. 

Cum să fie urmașii lui Lenin de dreapta?
Noua dreaptă? Mai mare cacealma nici nu s-a văzut. Unde în lume, dreapta e legată de egalitatea de gen, de hulirea bisericii, de fanteziile progresiste?
Dreapta, în toată lumea civilizată, e promotoarea valorilor tradiţionale, a familiei, a creştinismului şi a libertăţii, fără îngrădiri de gen, de hulă sau de BLM-uri năşite de conclavurile neduse la biserica neamurilor.

Înfrângerea lui Trump ar deschide zorii noii precarități
Toţi ochii planetei sunt aţintiţi spre alegerile prezidenţiale din SUA. Înfrângerea lui Trump ar fi echivalentă cu instituirea precarităţii lumii noi, a turmei apostilate Zombi de cunoscători.
În afară de Franţa, niciun stat european n-a lăsat un loc de expansiune atât de mare neomarxistilor vopsiţi în salvatori.
Toate programele fanteziste şi aiuritoare ale lui Macron s-au dovedit eşecuri totale. Din punct de vedere economic, Franţa e la un pas de faliment, iar corpul social, în stare de detonare.
Julien e omul Élysée-ului, deci nimic bun nu poate importa prin mişcarea de doi franci şi restul e-uri de quiche Lorraine.
Corăbierii adevăraţi ai luntrei globaliste nu se arată la faţă. Pe catarge sunt legaţi nişte pigmei, ghidaţi pe câmpul de luptă, altfel decât puneam noi soldăţeii de plumb printre tancurile din războaiele noastre imaginare.


Războiul lor e real
USR-PLUS va coabita cuminte cu PNL-ul, până în ziua în care lui Nicuşor Dan i se vor rezolva problemele care ţin de termocentrale şi a câtorva contracte de investiţii din banii guvernului, pentru a avea noua clientelă ceva de ronţăit.
Cine e dispus să creadă că Nicuşor Dan moare de grija bucureştenilor e liber să se închine la secta globalistă.
Cum am mai spus, disonanţa apare în momentul când raţionalul emoţional se transformă în raţionalul cognitiv. Ieşiţi din transă, consumatorii de iluzii au nevoie să-şi rezolve nevoile primare. Când nu-şi vor mai putea plăti facturile, atunci beţia colectivă nu va mai fi carburant electoral. Austeritatea va veni la pachet cu trezirea din exuberanţă şi căderea în depresia premeditată.

Fritz e doar într-o cursă de etapă
Nu întâmplător din spumantul german a răsărit la Timişoara un neamţ primar. Orice senzor de mişcare politică citeşte că Fritz e doar într-o cursă de etapă. Doar nu se va înţepeni neamţul în deretica locală? O să fie plasat mai sus. În curând îl vom vedea mai des. Va însufleţi mişcări. Steagurile le va ţine sus. Că i se permite. Are tânărul vânt din pupa.
Apropo de neamţul scos învingător la Timişoara.

Un fost ţărănist, aciuiat într-o comunitate din jurul Lacului Maggiore, nepăsător de aerele de vedetă ale turistului George Clooney, mai cunoscut decât lebedele de pe luciul apei, a purces la un mic drum politic. Şi-a adunat mai mulţi români cu reşedinţă şi cu drept de vot.I-a rânduit nemţeşte. Şi-a prezentat intenţia de a candida pentru un mandat de consilier. Filialele partidelor naţionale au explodat.

Cum tu, un expat, vrei să faci parte dintre aleşii locali? I-au oferit trei sau patru sinecuri, numai să nu se înscrie în competiţie. Unul de la „5 stele” i-ar fi spus că lista sa electorală l-ar putea scoate chiar primar. Asta nu se poate. Şi amicul meu era ca Fritz cetăţean european. Dar nu de acelaşi rang şi cu aceleaşi stele protectoare.

Românii nu câștigă alegerile din Zanzibar. De ce?
Sigur că românii din Germania mi-ar putea da o contra replică. Timişoreanca Ramona Pop e viceprimar al Berlinului, din partea verzilor. Dar nu comparăm Italia cu Germania la taliile electorale şi nici la pectoralii politici.
USR-PLUS va încerca să-şi rupă condiţia de tertium non datur, aşa cum părinţii lor ideologici şi-au rupt izmenele de borfaşi, atunci când au trimis elitele ţării în puşcărie.
Nu doar printre liderii progresiştilor se discută că ei au nevoie de un prim ministru. Pentru a avea aşa ceva trebuie să se constituie în challangerul PNL-ului. Dacă e susţinut de sistem, ne poate face surpriza în decembrie, la parlamentare. Numai prim ministru liberal să nu fi, acum când idolii generaţiei Z se încalţă cu fesul. Pe un picior albastru, pe altul roz, pentru ca la pântece să poarte centura curcubeu, aşa de fason, pentru a fi în contrast cu sprâncenele pensate şi piepturile epilate.  
O ţară predată la cheie hegemonului, oricare ar fi el, nu are anticorpi de rezistenţă la infecţia cu noul internaţionalism sectar. Şi atunci e posibil orice. Şi să ne închidă gura, la ordinul de seară al regimentului.  
 

Comentarii

loading...