12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiCiolacu, furierul lui Iohannis

Ciolacu, furierul lui Iohannis

Marcel Ciolacu, fin băiat de comitet, a făcut marele anunț: “Vlad Voiculescu n-a ieșit că i s-a năzărit lui cu datele despre pandemie. A aflat că va fi schimbat. Ce a postat el este un șantaj la Orban, că dacă îl schimbă iese cu date despre infracțiunea de atentat la siguranța statului român”. Limpede ca apa de izvor, nu?

Mai bine plasat decât în discursul liderului celui mai important partid de opoziție, nici că ar fi fost mai potrivit.

E limpede pentru cei care văd dincolo de oglinda aburită. Ferice de cei ce nu și-au făcut profil pe Netflix.

Ce l-a apucat pe brokerul, ajuns ministru?

Pe  Vlad Voiculescu  nu l-a luat așa gura pe dinainte, când a spus că a descoperit niște artificii de raportare a ratei infectărilor din timpul campaniei electorale, făcute de liberali. I-a transmis pe șleau președintelui, prin intermediul dialogului cu Violeta Alexandru, că e dispus să ciripească.

Dar Vlad Voiculescu nu e un Neica Nimeni. Are în spate în imens grup de interese medicale, financiare și imobiliare.

Cum ar fi fost să aflăm din gura vreunui oficial al DIICOT că ministrul are deja un dosar de urmărire, ce-i drept încă în REM, pentru accesul neautorizat în sistemul integrat al datelor personale?

Prin anunțul, deloc naiv al liderului PSD, suntem informați, printre cuvinte, că ministrul cu diplome îndoielnice e pe făraș.

 

desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

Și pentru ca să nu arunce în aer sistemul medical, de care se leagă ombilical, prin rude, comitete de primire și de distribuire a profiturilor, lui Vlad Voiculescu i se arată cartonașul galben: mai bine demisionezi, decât să-ți trimitem procurorii pe cap.

E de notorietate, relația sa proastă cu premierul și cu ceilalți miniștrii ai cabinetului.

Voiculescu e învățat de mic că totul i se cuvine, de la diplome, la posturi de demnitate publică. E un fel de coțofană, fără carne pe el.

Dacă tot va fi scos în decor și nu vrea să tacă, un post de ambasador i s-ar potrivi mănușă, omului cu cifru de sistem.

Bătălia nu e ușoară. Atât timp cât ai lăsat băiatul de casă să aibă acces la seiful de date, poate să-și organizeze apărarea.

Numai în pielea președintelui să nu fi, în aceste momente în care târguielile sunt fără rost, totul se joacă dur, cu șuriurile la vedere.

V-ați imaginat vreodată că nepotul greuceanului unchi a ajuns pe post datorită competențelor sale și așa îndoielnice?

În niciun caz. Pe el l-au recomandat stelele, una dintre ambasade, finanțele oculte și structurile de securitate, mai vechi decât Beciul Domnesc.

E Ciolacu un soldat de teracotă din armata lui Iohannis?

Președintele i-a încredințat recent lui Marcel Ciolacu rolul de furier. Îl pune să iasă la bătaie. Altfel nu se explică, ce i-a venit liderului PSD, partid care nu are o alternativă, nici umană, nici de proiect. pentru mult încercatul minister, să se bage între șantajul lui Vlăduț și supărarea președintelui?

Mie mi-a fost clară relația torsionată a lui Vlăduț cu stăpânirea, încă din momentul anunțului că bugetul pentru sănătate se va diminua cu 50,7 milioane de lei, față de proiecția inițială.

Ministerul sănătății, păstorit de el, alesul, pregătitul, sulemenitul broker, conectat cu marile finanțe austriece, a primit doar 17,49 miliarde lei, în scădere cu 10,98% (comparativ cu executia pe 2020).

E clar? Comitetul de susținere al băiatului, pregătit demult să poarte coroanele calpe, are multe grade și mulți aminoacizi, pregătiți să stoarcă adipozitatea conturilor grase. Joacă prea singur în ecuația puterii și asta nu convine.

Președintele nu se poate lupta cu umbrele lui Voiculescu

Odată ce Klaus Iohannis nu se poate pune cu sistemul din spatele junelui prim, impus ministru, nu a existat o fereastră de oportunitate, mai deschisă și mai transparentă, decât Marcel Ciolacu. Simțind că l-am mirosit, furierul a ținut neapărat să ne reamintească că PSD spune de un an de zile că datele au fost manipulate pentru a ține alegerile. Asta de ce nu i-a spus-o lui Orban în față, la ultima întâlnire?

Cei care au jucat de mici Domino știu cum se dărâmă piesa neagră. Cineva trebuia să dea bobârnacul. Și totul cădea.

Klaus Iohannis nu-și permite un astfel de joc. Și atunci îi scoate la luptă pe soldații de teracotă. Nu contează că se sparge unul. Vine următorul. Garnizoana are destule resurse.

Nu-ți pare rău de un cauciuc aruncat la tomberon!

În altă ordine de idei, marele anunț că Iohannis s-a săturat de ifosele imberbului ministru e făcut. De acum, trebuie urmărită doar calea suprimării celulelor Spike, care susțin retrovirusul băgat în organismul medical.

E atât de limpede terapia de forță ce i se administrează, încât mila s-ar cuveni conjugată cu irascibilitatea coconului cu douăzeci și unu de moașe.

Dar n-ai cui să-i plângi de milă, cum nu-ți pare rău de anvelopele uzate.

 

 

Vocile lumii

Adrian Năstase

Fost prim ministru și președinte PSD

“Sunt unii ce consideră că ar trebui să ne întoarcem la protocoalele secrete si la controlul procurorilor DNA asupra judecătorilor. Nu cred că liderii PSD sunt si ei de aceeași părere.”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.  

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Încă o dronă în apropierea bazei de la Kogălniceanu, după cele trei drone de acum două zile

Forțele Aeriene Române au identificat o dronă în zbor, în apropierea aeroportului civil și a Bazei Aeriene 57 din localitatea Mihail Kogălniceanu (județul Constanța). "Miercuri,...

Acumularea de gaze este o cauză posibilă a exploziei de la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă