Au înnebunit vacile nebune | OPINIE

Grigore Cartianu Actualizat: 18.03.2017 - 18:35

Știrea că în Teleorman sunt 17 pensionari la 10 angajați m-a bulversat: să știi că de-aia votează și morții, pentru că i-a păstrat don Livio, baron de Cumbuco, pe lista Casei de Pensii!

Share

Știrea că în Teleorman sunt 17 pensionari la 10 angajați m-a bulversat: să știi că de-aia votează și morții, pentru că i-a păstrat don Livio, baron de Cumbuco, pe lista Casei de Pensii!

Vestea că Lili Loterista a fost parașutată la Protecția Consumatorului m-a indignat: de ce nu Codrin Ștefănescu?!

Engleza cu accente rusești a Liei Olguța Vasilescu la tribuna ONU m-a oripilat: chiar așa?! Nu putea cuvânta în limba maternă, cum fac atâția reprezentanți ai atâtor țări? Sau, altfel: România nu putea trimite, totuși, o persoană respectabilă la Națiunile Unite, chiar trebuia să ne facem de râs cu o chivuță?

Dar, dragii moșului, bleste­măția săptămânii n-a venit nici măcar de la Deli Orman (Pădurea Nebună, adică Teleormanul de azi, în străvechiul grai otoman), ci de la însuși Erdogan. Furios că Olanda nu-i acceptă golăniile, Măritul Padișah a dat în boala boului nebun: expulzează 40 de vaci Holstein! Cică e o rasă bună, dă lapte mult și carne gustoasă, dar “a început să creeze pro­bleme serioase“. Te pomenești că e vacă gülenistă, deci trădătoare de patrie!

Și uite-așa, din trădare în trădare, am revenit în spațiul lui Valah Akbar. Unde – ce să vezi? – dăm de mustața unui mare rumân. Unul care ne învață cum să reușim în viață: „Eu, între un hoț și un prost, prefer hoțul. După hoț mai rămâne ceva, după prost nu mai rămâne nimic“.

Altfel spus: frați rumâni, nu mai fiți proști, apucați-vă de furat! Căci fostul tenisman ne împarte pe toți în două categorii: fie hoți, fie proști, o a treia cale nu exis­tă. Aș îndrăzni, totuși, să întreb Mustața Patrioată: ’mnealui ce este, hoț sau prost?! Sincer să fiu, eu cred că domnul Țiriac nu e prost deloc. Deci…?

Evident că pe lume exis­tă și hoți proști, și cinstiți deștepți. În realitate, proștii stau la masă cu hoții. Proști în guvern, proști printre susținătorii guvernului. Fără ajutorul proștilor, hoții n-ar putea fi atât de hoți.

Dar să presupunem, prin absurd, că lumea ar fi împărțită după criteriile barbare ale miliardarului atot­știutor. Soluția ne-a dat-o de mult un mare român (român, tataie, nu rumân!), pe numele său Iuliu Maniu: ´Între un hoţ fără caracter, dar priceput, şi un om cinstit, dar mai puţin priceput, eu am preferat toată viaţa pe acesta din urmă“.

Priceput-ai, don Țiri? Carac­terul înainte de toate! Cu un prost cinstit mai faci treabă, dar hoțul deștept te lasă în curul gol. Nu cred că ’mneata angajezi niște hoți să-ți conducă firmele. E drept că, în anii ăștia tulburi, ai făcut bani frumoși fredonând „Corul vânătorilor“ alături de hoți profesioniști precum Adrian Năstase.

Problema noastră nu e că Țiriac, între un hoț și un prost, preferă hoțul. Pro­blema e că între un hoț și un deștept, el preferă tot hoțul. Iar între un hoț și un cinstit, e tot de partea hoțului. Țiriac preferă întotdeauna hoțul. Doar nu cu cinstiții a făcut avere!

A mai făcut Marele Mi­liardar o afirmație demnă de zodia vacii nebune: „Corupție există în toată lumea asta, și la niveluri de o mie de ori mai mari“. Dacă Ion Țiriac poate da un singur exemplu care să-i susțină gogomănia – „țări de o mie de ori mai corupte decât România“ –, promit să emi­grez în Țările de Jos odată cu cele 40 de vaci Holstein expulzate de Erdogan. Cum care Erdogan? Prietenul lui Ponta. Cum care Ponta? Prie­tenul lui Năstase. Cum care Năstase? Prietenul lui Țiriac.

Și pentru că un admirator al hoților nu e suficient, hop, mai scoate capul încă unul: Sorin Ovidiu Vîntu. “Fără corupție nu există dezvoltare“, decretează Multi-Pușcăriașul. Așadar, furați, fraților, furați, ca să dezvoltăm odată țara asta, că prin respectarea legii nu ajungem nicăieri! Și apoi, grațierea, așa ne învață domnul Vîntu.

În ăst’ timp, premierul Grindeanu li se adresează profesorilor, la Consiliul Național al Rectorilor, cu tradiționalul: “Onorată instanță... ăăăăă... asistență...“. Semn că subconștientul lucrează. Și totuși, de ce atâta grabă, domnule prim-ministru? Stați liniștit, așteptați să se strige catalogul!

În orice caz, poate că adresarea aceasta ar trebui să devină obligatorie la PSD. Să fie introdusă în statut. Când intri în partid, înveți să spui convingător: „Onorată instanță...“. Dacă nu-ți iese, nu ai ce căuta în respectabilul Grup Infracțional Organizat.

Tabloul vacii nebune e completat de un deputat PSD, Cătălin Rădulescu. Ăsta zice să fie puse tunurile cu apă pe protestatarii din Pia­ța Victoriei, că prea multă anticorupție strică.

Hai, un duș rece mai treacă-meargă, dar profitorul piteștean (certificat de revoluționar, afaceri cu statul, condamnare la închisoare cu suspendare) merge mai departe: după ce la Revoluție a tras „așa, la întâmplare“, acum ar cam pune mitraliera și pe noi!

Filosofia de vânător de oameni a deputatului Cătălin Rădulescu iese ca untdelemnul deasupra apei cu care vrea să ne facă duș în Piața Victoriei: “Sunt pregătit să ies cu arma, să trag. Imediat! Dacă mă apucă pe mine o nebunie, pot să ies unde vreau eu. E dreptul meu… și e riscul meu… și e hotărârea mea în momentul ăla“. Mitraliorul PSD-ist chiar e convins că E DREPTUL LUI să împuște niște oameni.

În fața unor asemenea enormități, singura soluție e expulzarea. Erdogan are de­ficit de vaci nebune.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...