20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCumplita plagă care s-a abătut asupra României | Cea mai citită opinie...

Cumplita plagă care s-a abătut asupra României | Cea mai citită opinie a săptămânii

De patru luni, de când binomul PSD-ALDE a preluat frâiele țării, ni se spune că este aplicat la literă Programul de Guvernare. De fapt, de patru luni, tandemul Dragnea-Tăriceanu își pune în aplicare, cu o consecvență demonică, Programul de Distrugere a României. O plagă de dimensiuni biblice.

Veștile infernale se succed cu o frecvență năucitoare. Pur și simplu, băieții atacă pe toate fronturile. E ca și cum ți-ar găuri unii butoiul cu apă în zeci de locuri: oricât te-ai strădui, nu poți astupa toate orificiile făcute de răufăcători.

Asaltul asupra justiției este doar o parte a ofensivei distructive. Aici, aparent, există o logică: niște indi­vizi cu probleme penale majore siluiesc statul pentru a nu da socoteală în fața legii. Au furat și nu vor nici să ajungă în pușcărie, nici să rămână fără pradă. Mai mult, vor să fure în conti­nuare. Pentru asta au ne­voie de legi binevoitoare, făcute de infractori pentru infractori. Și nici nu se mai ascund: dacă în ianuarie, de exemplu, țipau isteric că nu vor să-i grațieze pe corupți, deși prin ordonanțele lor de urgență chiar asta făceau, acum o spun pe șleau – da, grațiem corupții, pentru că sunt și ei oameni, iar o șpagă luată la primărie sau la minister nu trebuie să le distrugă viața.

Atitudinea față de justiție este definită perfect de o afirmație a primăriței Ca­pitalei, Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele: „Îi voi întreba pe bucureșteni, într-un sondaj, dacă sunt de acord să dea câteva milioane de euro ca să demolăm Cathedral Plaza“. Așadar, bucureștenii vor fi întrebați dacă sunt de acord sau nu cu respectarea unei decizii definitive a instanței. Iar consultarea po­pulară nici măcar nu se va face printr-un referendum, ci printr-un sondaj scos din burtă de Pieleanu sau de altă matracucă sociologică a PSD.

Cine credea că avertismentele repetate ale Uniunii Europene sau ale aliatului strategic nord-american îi vor îmblânzi pe puciștii anti-justiție, făcându-i să renunțe la intențiile lor mafiote, se înșală amarnic. Ultima lovitură a fost dată chiar în această săptămână: Comisia juridică a Camerei Deputaților a respins, cu 16-7 la voturi și o abținere, soli­citarea DNA de încredințare a urmăririi penale în cazul lui Eugen Bejinariu (PSD). PNL și USR au votat pentru ridicarea imunității, dar au pierdut în fața haitei majo­ritare.

Bejinariu este un personaj-
cheie în dosarul Microsoft, fiind suspectat de abuz în serviciu. Morișca șpăgilor în acest caz a început pe vremea Guvernului Năstase, sub semnătura lui Bejinariu. Președintele Comisiei juri­dice, Eugen Nicolicea, zice că a fost o decizie „corectă și morală“, pentru că „faptele s-au prescris“. Nicolicea comite o dublă ticăloșie: 1. afirmația sa este perfect mincinoasă; 2. nu e treaba politrucilor din Parlament să spună dacă faptele s-au prescris sau nu, doar justiția poate decide asta. Dar canaliilor politice le place să ia din puterea magistraților.

Atacurile actualei Puteri politice nu se limitează însă la justiție. Restaurația
PSD+ALDE, susținută pe alocuri și de UDMR sau de PMP, face ravagii pe toate planurile. Fiecare minister pare să fi primit ordin să distrugă ceva, fiecare comisie parlamentară trebuie să ruineze o părticică din această țară. Varietatea atacurilor este năucitoare.

Tot în această săptămână, majoritatea parlamentară PSD+ALDE a votat defrișarea sălbatică a pădurilor. Hoții de lemne sunt protejați acum de lege. Anul trecut, Guvernul Cioloș înăsprise drastic pedepsele pentru tăierile ilegale de păduri. Printr-un vot antinațional, Parlamentul a anulat totul.

Două comisii senatoriale (cea economică și cea pentru dezvoltare regională) au impus o lungă listă de so­cietăți și regii de stat care nu se vor supune guvernanței corporative. Astfel, Tarom, Monitorul Oficial, RA-APPS, companiile de apă și multe societăți din industria de apărare nu vor beneficia de un management profesionist, ci de unul complet politizat. Lipitorii de afișe din campania electorală vor deveni mari directori peste avuția statului, garantând jefuirea și falimentarea acesteia.

Plenul Senatului a măcelărit legea administrației, dându-le primarilor posibilitatea de a jefui legal. Ei vor fi mai greu de anchetat, iar funcționarii din subordine vor fi constrânși să avizeze actele emise de primari sub amenințarea răspunderii civile sau penale. Așadar, primarii vor decide, iar funcționarii vor ajunge în pușcărie.

Parlamentul a adoptat o lege prin care orice toți cetățenii români (inclusiv președintele țării, inclusiv magistrații) sunt obligați să se prezinte în fața comisiilor parlamentare, sub sancțiune penală. Altfel spus, să-i cheme la ordine Nicolicea și Șerban Nicolae pe Iohannis, Kövesi și Augustin Lazăr când li se năzare lor.

Alte aberații: atât Senatul (prin lege), cât și Guvernul (prin ordonanță de urgență) au redus atribuțiile preșe­dintelui României, scoțându-l din circuitul avizării șefului DGPI și cel al numirii conducerii ANCOM.

Adăugați și destabilizarea macroeconomică a României, și capcanele financiare în care este împinsă țara, și veți avea tabloul unui dezastru ge­neralizat. Și, mai grav, premeditat.

Iar când românii încep să se revolte împotriva valului de nenorociri adus de binomul PSD-ALDE, acesta recurge la un truc: „Guvernăm bine, dar comunicăm prost“. În realitate, actuala majoritate nu doar că guvernează prost, dar o face și cu o rea-credință înfiorătoare.

În patru luni, termitele roșii au sleit România. În patru ani, ar pune-o pe butuci. E imposibil, însă, ca o asemenea bandă de răufăcători să reziste patru ani la guvernare.   

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă