Creta garantează caterinca la Bac

Laurențiu Mușoiu 24.05.2020 - 23:48
Laurențiu Mușoiu

Ministrul Monica Anisie a anunțat că toți candidații de la examenele naționale vor fi termoscanați și le-ar putea fi luat dreptul de a participa la proble scrise, dacă temperatura corporală depășește valoarea stabilită de autorități.

Share

Evident, nu excludem posibilitatea ca ministrul Educației să se răzgândească de la o zi la alta, pierzându-se deja numărul momentelor în care s-a întâmplat acest lucru cu șefa Învățământului, asemenea tuturor membrilor Guvernului.

Este evident că o asemenea decizie ar produce haos la Evaluarea Națională și la Bacalaureat.

În primul rând, putem avea dreptate de nedreptate.

Sunt o mulțime de copii emotivi, cărora le poate crește temperatura înainte de a intra în sala de examen.

Prin introducerea termoscanării și a posibilității de a fi exclus din probă, conducerea Ministerului Educației nu face altceva decât să pună mai multă presiune pe candidați.

De asemenea, avem candidați care vor fi nevoiți să facă naveta până la centrul de examinare, în cazul în care au stat cu capul pe tetiera scaunului din microbuz sau mașină, pot fi identificați cu temperatura crescută.
Mai mult, poate fi o zi extrem de caldă și îi vom ține mult timp în curtea unităților, sperăm nu și pe stradă, pentru a păstra distanțarea socială.

Este clar că programul probelor scrise va fi dat peste cap, din cauza scandalurilor provocate la accesul în unități, ceea ce se traduce prin începerea examenului la ore diferite în mai multe școli, ceea ce implică posibilitatea aflării subiectelor și, evident, plauzibilitatea contestării Bacalaureatului/Evaluării Naționale.

Vom avea și evenimente amuzante – haz de necaz – prin această măsură, ministerul dându-le ocazia candidaților care nu au învățat și care an de an vin la Bac doar pentru amuzament să aibă un motiv în plus de a lua școala românească în râs.

Să ne gândim doar la vechea metodă de a înghiți puțin praf de cretă pentru a-ți ridica temperatura.
Astfel, toți cei care nu sunt pregătiți vor avea un alibi, iar cei dornici să își continue studiile pot fi discriminați.
În plus, prin publicarea în Monitorul Oficial al Ordinului comun al ministrului Sănătății și al MAI, s-a pus și bomboana pe coliva examenelor naționale: candidații nu mai sunt exceptați de la purtarea măștilor.

Este limpede că guvernanții vor să ascundă incompetența în spatele restricțiilor.

Comentarii

loading...