15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiCu tezele la cacialma

Cu tezele la cacialma

Au apărut zvonuri despre eliminarea acestora, cel puțin pe durata pandemiei COVID-19, iar, secretarul de stat pe învățământ preuniversitar din Ministerul Educației și Cercetării, Luminița Barcari, a apărut cu o declarație care confirmă zvonurile.

Totuși, secretarul de stat a lansat o idee ce înseamnă discriminare, aceea ca unii elevi să suțină tezele, iar alții nu.

Discriminarea a fost constatată și de secretarul de stat, în declarația sa, ceea ce este normal.

Măcar acest lucru a putut fi constatat și de conducerea Ministerului Educației.

Elevii din școlile aflate în scenariul verde sau în cel galben ar urma să suțină tezele, iar cei din școlile încadrate în scenariul roșu, nu, conform variantei prezentate de oficialul Ministerului Educației.

Această variantă este inacceptabilă, fiind o măsură discriminatorie.

Este adevărat că este aproape imposibil, în acest moment, ca tezele să fie susținute online.

Dar lucrurile nu ar fi trebuit să stea așa, dacă ar fi existat dotarea tehnologică necesară, tezele se puteau susține și de la distanță, dar responsabilitatea pentru lipsa dotărilor revine atât actualei conduceri a ministerului, cât și celor precedente.

Dar, în niciun caz, nu trebuie să introducem măsuri discriminatorii în școli, doar pentru că nu avem oameni competenți în fruntea sistemului educațional.

În plus, școlile trec de la un scenariu la altul.

E bine că într-un final, secretarul de stat a menționat că e mai bine fie ca toți elevii să susțină teze, fie niciunul.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Ciolacu reafirmă că alianța PSD-PNL îl are pe Cătălin Cîrstoiu candidat la Primăria generală a Capitalei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că în prezent Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria generală a Capitalei, potrivit spotmedia.ro. El a subliniat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă