8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiCum își vâră serviciile coada în alegerile din România

Cum își vâră serviciile coada în alegerile din România

Înregistrările recente, cu tineri, se zice, apropiați ai candidatei USR-PLUS, Clotilde Armand, furând un sac de voturi din spațiul care ar fi trebuit securizat de Jandarmerie, ridică suspiciuni rezonabile despre implicarea serviciilor secrete în alegerile din București.

Aceste probe video au putut apărea doar pentru că cineva a spart barajul de securitate.

Să fie lupta dintre serviciile secrete?

Când președintele Klaus Iohannis a aruncat acuze asupra PSD că fură la numărarea voturilor nu știa de tinerii useriști intrați fraudulos într-un spațiu sigilat? Sau cu bună știință a strigat, asemenea lui Clotilde Armand, “Tudorache, la pușcărie!” pentru a ascunde evidența.

Joacă Iohannis cu albele sau cu negrele? Vom comenta într-un editorial separat.

Dar să facem o bine venită rememorare istorică.

Într-o zi cu soare, Cozmin Gușă a dat din casă. Umbrele s-au prăvălit peste alegerile din 2009 falsificate odios. Ceea ce doar bănuiam e scos la lumină.

Mai sunt încă români care râd încă de Mircea Geoană care s-a culcat președinte și s-a trezit looser. Numai că realitatea a fost cu totul alta. Victoria Nuland nu l-a sprijinit pe Traian Băsescu pe degeaba. Vorba ex-președintelui:“voi dați arme, noi dăm sânge.” Deschiderea prezidențială către teatrele de război ale armatei NATO a avut costuri, dar și beneficii pentru prestator. Adică pentru Traian Băsescu, alias Petrov, din documentele Securității.

Ce s-a întâmplat?

Până la mărturia explozivă a lui Cozmin Gușă, un insider al campaniei prezidențiale din 2009, să recapitulăm întâmplările de acum, din 2020, care nu sunt deloc întâmplătoare.
După numărarea voturilor din cele peste o sută de secții de votare din Sectorul 1, la fel ca în alte circumscripții electorale, s-au semnat procesele verbale. Acestea, conform legii, s-au predat și fiecărui delegat al partidului înscris în cursa electorală.
Partidele serioase au echipe de numărat în paralel voturile (sigur că statul paralel numără electronic, prin STS). Candidatul PSD a constatat că, după finalizarea procesului, are cu 200 de voturi mai mult decât Clotilde Armand, candidată susținută de PNL-USR-PLUS, via Ambasada Franței. Sau poate că invers, servită dreptei proeuropene de statul ascuns francez, că nu pare a fi o ingenuă.

Cazul Mangalia

La Mangalia, candidatul Muhammad Murad, susținut de PSD după retragerea lui Zamfir Iorguș, a acuzat că procesul electoral a fost viciat datorită unui fake-news, lansat în spațiul public de echipa de campanie a primarului liberal. El consideră că, în urma unui incident din ziua alegerilor locale, în care el nu a fost implicat, dar legat de care s-a afirmat în spaţiul public că el ar fi oferit mită alegătorilor sau că ar fi fost reţinut, a influenţat alegătorii şi i-a împiedicat pe aceştia să-l voteze. Murad, candidat se situa ieri pe locul al doilea în cursa pentru Primăria Mangalia, după numărarea a 81% din voturi, conform rezultatelor provizorii transmise BEC.
La Sectorul 1 conducea Clotilde Armand.

Oare se repetă momentul „Mihaela, dragostea mea”?

Atunci, procesele verbale de la zeci de secții de votare au fost falsificate. Dacă Băsescu avea mai puține voturi, iar Geoană mai multe, datele se inversau. Conducerea PSD de atunci s-a făcut că plouă. Cine s-a împotrivit a fost dat pe mâna insurecției anticorupției.
Așa a luat avânt binomul-ul ca formațiune de luptă împotriva celor care nu s-au învățat că închinându-te la templul lor ești scăpat și bun de om politic.

Vocile lumii:

PSD se confruntă cu situația similară celei din 2009: Procese verbale falsificate. Vor ceda din nou BEC și PSD în fața statului paralel? – se întreabă Cozmin Gușă pe pagina sa de facebook.
“În 2009 la alegerile cu Geoană, Băse și echipa operativă a lui Coldea n-au fraudat major doar voturile diasporei. Prin procesele verbale (PV) falsificate în Secțiile de votare din țară au câștigat fraudulos multe voturi și-n România. 
Cum au procedat și cum i-am dovedit? 
După numărarea voturilor în multe secții unde câstigase Geoană, au inversat cifrele PV-urilor în favoarea lui Băse: dacă spre exemplu, MG avea 670 de voturi iar Băse 320, au trecut în PV exact invers, atunci când trimiteau la BEC pentru numărătoare! Mai am încă destule copii de PV-URI falsificate, noi strânsesem atunci vreo 50, pe care Dan Șova (cel care a plătit ulterior pentru curajul său!) le anexase sesizării către CCR, care-ar fi trebuit să constate frauda majoră și să decidă renumărarea voturilor sau repetarea alegerilor. De ce nu s-a reușit? Strict pentru faptul că anumiți lideri PSD au trădat. Să vă relatez scena:
În dimineața de după alegeri a fost convocată o ședință restrânsă în biroul președintelui PSD, la care au participat următorii: Ion Iliescu și Adrian Năstase în calitate de foști președinți PSD, Viorel Hrebenciuc și Liviu Dragnea ca șefi de campanie, Geoană și subsemnatul (Pontache a încercat să intre la ședință, dar eu l-am dat afară, convins deja fiind de Trădarea lui în favoarea “paralelilor”). Scopul ședinței era legat de decizia de a mobiliza Pesediștii pentru a apăra votul în stradă, iar eu le propusesem modelul folosit de Bush în Florida în anul 2000, când doar ducând americanii să protesteze în fața clădirii Curții de Justiție ce dezbătea frauda comisă de Democrații lui CLINTON și SOROS în favoarea lui Al Gore, au reușit să obțină o decizie corectă. Iliescu a luat foc, și-a urmat o repriză în care m-am certat cu el, jignindu-ne reciproc. Năstase i-a luat partea lui Iliescu, cei doi șefi de campanie au stat pasivi, Geoană a fost moale, și după vreo oră a trebuit să-mi recunosc înfrângerea, iar lupta pentru “ADEVĂR ȘI DREPTATE” a fost abandonată chiar prin decizia PSD (ulterior s-a văzut cum s-a aranjat pozitiv unul dintre dosarele lui Iliescu, altele ale lui Dragnea și Hrebe, “Păcălitul de serviciu” a fost Năstase pe care Băse și ai lui l-au întemnițat).’
 

Oare de ce echipa de campanie a lui Clotilde Armand nu dorește renumărarea voturilor anulate?

Învinge divizia franceză sau autobaza română?
Amicii din statul subteran american nu l-au lăsat nerecompensat și pe Geoană. Ai pierdut continuă, ai câștigat continuă.
Dar să revenim la actualitatea care frământă și naște din nou pasiuni, mai ales printre cei care nu pricep că lupta nu e între Armand și Tudorache, ci între două structuri de putere subterană.
Dacă Nicușor Dan a fost garantat de președintele Klaus Iohannis, la recomandările a trei state occidentale, nu același lucru se întâmplă cu Clotilde, via Divizia franceză. 

Miercuri, Biroul Electoral a respins cererea lui Tudorache de renumărare a voturilor. După câteva ore au apărut, ca din senin, înregistrările cu tinerii useriști violând un spațiu secret.
În ambele situații contracandidații PSD-ului au făcut inexplicabile scandaluri, de ne face să credem că zicala neaoșă românească “hoțul strigă prindeți hoțul” e mai valabilă ca oricând.
Acuzațiile incendiare ale candidatei Clotilde Armand sunt mai degrabă de Ferentari decât de tip la p’tite France.

Procurorii ar trebui astăzi, nu mâine, să salte consilierii lui Clotilde pentru a da o lecție Franței că nu suntem Bandustania.

Ceva se ascunde în spatele poalelor ridicate

Fie îi e teama că Tudorache are dreptate, fie că știe că e bară la bară și crede că cine țipă mai tare câștigă.
La ora redactării comentariului meu începuse procesul la Biroul Electoral de Sector. Există cel puțin două variante. Fie se renumără procesele verbale, fie se reiau la mână voturile exprimate, mai ales cele nule.
Oare de ce echipa de campanie a lui Clotilde Armand nu dorește renumărarea acestora? E o muscă pusă undeva?
Ca unul trecut prin sute de campanii electorale, atât în țară cât și pe afară, recunosc în zarva din ceata lui Pițigoi o încăierare a serviciilor secrete. Fie armatele rezerviștilor, fie a celor activi.

Mai dăm încă o halcă din suveranitate pentru a le fi pe plac străinilor sau ne apărăm cum putem?

În orice situație pierde România. Nu că ar crede cineva că tot binele din lume ne vine din Paris, Berlin sau Bruxelles, via fetele sau comitetele special antrenate pentru a fi alese.
Ocupația sosește  azi, în chip de ozonoterapie, mai mult prin trădările din interior, decât prin infuziile de mușețel din medicamentele de afară.

Străinii nu mai fac niciun efort să ne cucerească. Ne predăm singuri.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă