12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiCUM SĂ DECORAŢI UN CRĂCIUN CLASIC ȘI RAPID

CUM SĂ DECORAŢI UN CRĂCIUN CLASIC ȘI RAPID

Ideea de a rămâne într-un singur loc, departe de aglomerația obișnuită a străzilor aglomerate, goana după bilete de călătorie sau a taxiurilor și a valizelor umplute cu cadouri, ar trebui să fie destul de fericită.

E timpul să ne gândim că a ne trezi în propriul nostru pat în dimineața de Crăciun este un lucru palpitant. România este binecuvântată de fulgii de zăpadă care ar putea să cadă chiar atunci.Avem nevoie mai mult ca niciodată de un Crăciun Fericit. De aceea este important să-l primim cu amenajarea care i se cuvine și care ne poate da tuturor acel sentiment de împlinire.
 

Deci, ce inspirație vă pot oferi? Iată un rezumat al modului în care ați putea decora rapid anul acesta.

 
Începeți cu crengile de brad și rozmarin intercalându-le cu lumânări pentru a face ghirlande vii și parfumate.Pentru impact, acoperiți cu ele șemineurile, oglinzile sau consolele. Nimic nu impresionează mai bine decât un verde viu în colțurile centrale ale casei. Acesta este un mod clasic, elegant de a aduce magia sezonului în interior. Lumânările de cină – preferatele mele sunt cele în sfeșnice în special cele din alamă, care reflectă lumina pâlpâitoare.


 
Apoi, adăugați boluri (de preferat din ceramică) umplute cu portocale și cuișoare pe mesele și comodele de pe hol sau de la etaj. Parfumul ascuțit și proaspăt de verdeață amestecat cu parfumul cald al condimentelor de iarnă ar trebui să vă trezească imediat un sentiment de bunăstare.

 

Atârnați globuri aurii sau argintii mari cu o panglică roșie de tavan sau perete, astfel încât acestea să plutească strălucitor. Așezați lumânări în apropierea lor, astfel încât lumina să danseze pe suprafața pestriță a globurilor de argint supradimensionate.Verificați eBay cu livrare a doua zi sau magazinele de antichități de pe Lipscani (online) pentru versiuni cu adevărat vechi.

 


 

Foarte important, nu uitați să alegeți cd-urile de Colinde de Crăciun dar și un mix de muzică ambientală tot de Crăciun, cred că cel mai potrivit ar fi – Costel Busuioc – Crăciun Acasă – iar dintre cele internaționale nemuritorul ,,All I want for Christmas is you” – Mariah Carey.

Urmează evenimentul principal: bradul. Sunt mare fan al decorațiunilor tradiționale și naturale și am întotdeauna nevoie de o doză sănătoasă de kitsch de Crăciun. Am nevoie de sclipici, cu cât este mai strălucitor cu atât mai bine.
Când decorez bradul, mă îndrept spre preferatele mele: ornamente sclipitoare vândute online pe Ebay sau Emag : selecția decorațiuni cu sclipici : reni aurii, oameni de zăpadă cu sclipici sau bufnițe strălucitoare.
 

Îmi place ideea acestor decorațiuni în tonuri palide care explodează de culoare pe un fundal întunecat de verdeață de Crăciun. Nimic nu e mai vesel decât o ghirlandă de hârtie: aruncată pe cămăruțe și balustradele de pe scări sau holuri.

 
Pentru Decorațiunile de masă amestecați culorile festive tradiționale de roșu și verde cu tonuri în stil rustic pentru un aspect cald de Crăciun. Începeți prin acoperirea mesei în tartan și fețe de masă simple pentru culoare și textură. Adăugați tacâmuri cu mânere din lemn și un amestec de suporturi de lumânări pale pentru o temă naturală.


 
Un pic de sfaturi tehnice: începeți cu luminile, apoi confecționați ghirlandele din crengi de brad și  rozmarin cu lumânări întrepătrunse pe ramuri proeminente, apoi adăugați globurile cu panglici roșii și ghirlandele sau beteaua pe balustrade, comode și console, decorați bradul și în final masa festivă.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

UNSAR: 8 din 10 şoferi vor să ştie cât a fost valoarea despăgubirii achitate

Opt din zece şoferi (81%) şi-ar dori ca, în cazul în care suferă pagube în accidente rutiere şi sunt despăgubiţi de poliţa RCA a...

Patru din zece români consumă alimente pe bază de plante (studiu)

Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de...
Ultima oră
Pe aceeași temă