15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiDancă, aroganţa şi valiza ambasadorului

Dancă, aroganţa şi valiza ambasadorului

Marele atu al cancelarului lui Ludovic Orban, susţinerea ambasadorului american Adrian Zuckerman, pare să se coclească.
Prea grabnic năşitul în politică, Ionel Dancă nu are abilitatea de a comunica responsabil. El a luat cu asalt Vrancea de unde vrea să se pricopsească. Gurile rele spun că nici titlul de baronul galben nu i-ar displace.
În pofta nemăsurată de putere, nu se poate desprinde de cazonul şcolii de sistem, în care se învaţă că aroganţa ţine de virtute.
După ce INS a comunicat că economia României a înregistrat în trimestrul trei al anului o scădere de 6% faţă de perioada similară din 2019, Dancă a scos golăneasca de popotă: “economia a crescut cu 5,6% faţă de al doilea trimestru”, uitând să spună că în al doilea trimestru au fost închise marile capacităţi de producţie, datorită carantinei.

Băneasa e academie de gangsteri

Pentru a ne convinge încă o dată că Băneasa e Academie de gangsteri, cu un cinism demn de cartea dispreţuitorilor lumii, Dancă a afirmat la B 1Tv, nici mai mult, nici mai puţin, “Lăsaţi asta cu moartea oamenilor.” Cancelarul nu a suflat nicio vorbă despre morții de la Timișoara, cei de la Sibiu sau din restul țării.  Nu a spus nimic despre faptul că guvernanţii au refuzat să trimită pacienți în afara țării pentru a fi salvați, aşa cum au promis nu demult.

Mor oameni pentru ca Iohannis, PNL, Dancă şi toţi ciupiţii unităţii, pentru că trebuie să rămână la putere, că doar ei au sprijinul “dezinteresat” al ambasadorului.

La cât a investit pentru post (ne)trimisul lui Trump şi acum să plece prea grabnic, o bună provizie de Cotnari nu-i strică pentru anii grei de pensie.

Băieţii din unităţile speciale ştiu că ambasadorul face lobby. Pe aceeaşi felie, politicianul prins în fapt cu traficul de influenţă sau cu un portbagaj de vin, e săltat “noaptea ca hoţii.”

La ştabi nu e ca la lachei

Pentru a ne arăta încă o detaşare faţă de grijile românilor, invitatul prea des al Ambasadei americane a degajat cu flit subiectul mărfii ţăranilor care se-mpute pe camp.

Cinicul zicea deunăzi că nu există nicăieri o problemă din cauza închiderii piețelor.

La români există, totuşi, o singură problemă: cum se uită cu jind la un cărător de geantă de ambasador….

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă