10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiDe ce SIIJ-ul e capra râioasă din bătătura sistemului?

De ce SIIJ-ul e capra râioasă din bătătura sistemului?

În jocurile copilăriei aveam expresia: “cine zice ăla este”. În cele ale statului de drepți, spectatorii sunt învățați să se încoloneze între oglinzile paralele. Astfel, de mici, copiii sunt instruiți să vadă cocoșatii, drept girafe, șerpii boa, gulere de blană.

Are și corectitudinea sistemul ei de comandă și propriul pupitru de valori. Vezi cum se mișcă dulapul de lemn, fie pe sub Arcul de Triumf, fie pe vreun petic de autostradă sau la cățelării, numite conferințe? E ăla. Obiect de recuzită.  

Sistemul pedepsește pe cei care nu vor să rămână animale în bătătura puterii

A mai existat un judecător la Curtea Constituțională, acuzat că a făcut afaceri cu struți. Toni Greblă și-a demonstrat nevinovăția în instanțe, dar băieții l-au scos din sistem, pentru că a fost catârul care s-a opus Legilor Big Brother. Prin acestea norme, întreaga populație ar fi fost urmărită și în gaură de șarpe. L-au executat. Cine? Procurorii ce nu dădeau socoteală nimănui, la fel ca șobolanii ce sapă galerii pe sub cotețe, în ciuda regulilor de supunere ierarhică. Mai întâi e boul, apoi capra și mai jos târâtoarea.

Legile Securității au fost declarate neconstituționale

Dar organul puterii nu s-a lăsat. A scos din cotețele justiției toate orătăniile cu pedigree și a pus în loc dihorii, îmbrăcați în hermine, pudrați și parfumați, ca să pară că sunt păsări de rasă.

Poporul imbecil nu face diferența dintre vaca Milka și vaca neaoșă românească. Corectitudinea politică i-a luat mințile. Oamenii sunt învățați să creadă că ugerul de plastic trebuie muls. În noile rânduieli, nu există bou și nici vacă, ci egalitate de gen.

Păi despre egalitatea asta trebuie să vină vorba.

Unii sunt mai egali decât alții

În “Ferma animalelor” a lui George Orwell se proclamă, cu jumătate de secol înaintea noii paradigme de gen că  “toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decât altele.” Pentru a traduce aforismul trebuie să înțelegem silogismul: “Cristi Danileț e om. Nu toți oamenii sunt judecători. Cristi Danileț e orice, dar judecător nu e.”

Și așa a apărut nevoia unei instituții, menite să dea peste degete mânjite ale procurorilor.

Greco e nume de câine

De ce nu-ți convine ție, magistrat independent, membru al rețelelor europene de justiție, ca cineva să te controleze și pe tine la scutece și să afle de ce ai pampers-ul branduit cu numele sponsorului? Cine e GRECO? În lumea asta toți dăm socoteală. De la vlădică, la opincă, dar tu “mai egalule” vrei statut de Gestapo și leafă de Silicon Valley, nu ești prost de loc, ești doar “mai egal.”

Patru ani cu zgarda SIIJ, i-a înnebunit pe câinii turbați din serviciile secrete și cotoii din DNA, în cuncubinaj cu danileții sau danilețele, te și încurci în gen, ca-ntr-o spiță ruptă de la roată.

Dar să vedem cui îi e frică de lupul cel rău, SIIJ?

Din ancheta difuzată de Antena 3, realizată din magistrul presei pe justiție, Adina Anghelescu, am înțeles că Laura Codruța Kovesi e parte interesată în desființarea Secției de Investigații ale Infracțiunilor în Justiție. Are două dosare, într-unul a primit control judiciar. Firește ridicat, de judecătorul, servant al umbrelor, Ionuț Matei. În celălalt i se mai adună probe.

Dosarele Alexandrei Lăncrănjan, poreclită Vulpița, și ale lui Nicolae Solomon, doi “capabili” de la DNA, sunt rămase deschise. Amândoi și-au dovedit exemplara obediență Comandamentului de gardă “cine nu bea cu noi, bea împotriva noastră.”

Magistratul de sistem, Mihai Șandor, procuror DIICOT Timișoara, cercetat pentru fapte comise în legătură cu dosare clasate la rețeaua de cămătari care au pus mâna nelegal pe 260 imobile, e șucărit că – deși a slujit – e cu lesa de gât.  

Dosarul privind frauda electorală din 2020, de la alegerile locale sector 1, odată finalizat, ar pune-o pe artista administrației, singura născută albă într-o maternitate de culoare, să danseze hora “Stânga-mprejur, Marițo!”

Ucidere ritualică. Dosarele de sub capră au file de aur

 

desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

Stelian Ion a fost înadins ales să fie cel care curăță grajdurile lui Augias. E ușor șantajabil cu apartamentul, are scheleturi în dulap, a cântat la masa sistemului, e deja o carte jucată. El va trage de ugere capra râioasă din bătătură, deși unii vor să o mute.

În zadar dorește deputatul Botond Csoma să o ducă în Parchetul General, iar liderul UDMR încearcă să pună un alt mamifer în loc.

Ministrul a fost înscăunat cu o primă condiție: să ucidă capra râioasă.

Directiva sistemului e ordin și lege

Nu cred că UDMR îi face coaliției nefăcuta și să le strice pădurilor planul de pus căpăstru pe magistrații care nu au genunchii tari, ca o veche ministră.

Dacă ar mai fi prin majoritate vreo brumă de neaserviți, nepurtați pe sub drapel, ar introduce de urgență în cele două camere parlamentare Legea Răspunderii Magistraților, unde să fie scris negru pe alb, că cei ce încalcă legea se supun rigorilor ei.

În DNA și DIICOT sunt peste 1.500 de procurori. În SIIJ, sub 10 bucăți. Și 1.800 de dosare.

Uciderea caprei e ritualică. Sub ea zac dosare cu mega secrete. Acestea trebuie distruse sau preluate de regiment. Altfel, organului puterii îi scoți doar cu dalta unghia din gât.

Pentru că noului meu câine trebuia să-i dau un nume i-am spus simplu: Greco – o instituție care adună o mână de state și ălea vasale. Doar n-o să-i dau numele de Lech, de la Aleksander Kaczyński. 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă