17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiDezastrul din spatele rezultatelor lăudate ale elevilor

Dezastrul din spatele rezultatelor lăudate ale elevilor

Reacția șefului Educației este firească, după mesajele băgătorilor în semnă, autoproclamați specialiști în educație, care au afirmat în spațiul public că subiectele de la simulările examenelor naționale au avut un grad prea ridicat de dificultate.

Din punctul meu de vedere, subiectele au fost cel puțin de nivel mediu, dacă nu chiar puțin indulgente, considerând că, de principiu, la o simularea ar fi benefic să oferi subiecte ceva mai grele decât la examenul propriu-zis.

Nu se vorbește însă despre cazurile nefericite de la această simulare a Evaluării Naționale.

Am văzut următoarea știre pe Agerpres: “Evaluarea Națională / Promovabilitate la simulare de doar 7,69% la o școală din municipiul Botoșani; nota medie – 3,89”.

Aceste date confirmă din nou, dacă mai era nevoie, faptul că în țara noastră, în pandemie, dar și înainte de apariția COVID-19, nu este respectată prevederea constituțională de “șansă egală la educație”.

În loc să se mândrească prea mult cu media de rezultate bune de la simularea Evaluării Naționale, ministrul Educației ar trebui să tragă un semnal de alarmă legat de aceste cazuri mai mult sau mai puțin izolate și să comande chiar o anchetă la nivel local, pentru a se stabili un plan de intervenție pentru remedierea situației absolut îngrijorătoare.

Pentru a discuta de principii liberale, să se impună cei competenți în societate, mai întâi trebuie să le oferim fundația de pregătire tuturor celor care reprezintă viitoarele generații.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă