5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiDieta liberală şi grija pentru investitorul strategic

Dieta liberală şi grija pentru investitorul strategic

Românii trec la dietă. Asta rezultă din tomograful politic.

Corpul electoral e hotărât. E ghiftuit cu salariul minim prea mare, de cârnatul prea gros numit pensii, de huzurul trai pe credit şi de ciorba din carne social democrată, cu prea multă smântână. Nu se mai poate încheia la curea și, așteaptă un Cîţu, gen, să deschidă linia de producție cu mesajul: săpunul cel mai bun de ștreang e cel din seul de la burtă.

Îngrețoșați de atâta festin, de prea plinurile din gâtlej și portofele prea bățoase, alegătorii sunt de acord să plătească pentru o ,,liposucţie”administrativă. Adică?Să dea bani, pentru supra plinul de carburant,  şi să accepte un card mai suplu la formă şi mai secat la conținut, pe care, să scrie austeritate pentru binele țării.
Ce talii dodoloaţe, se mai vântură prin piețe!Ce bolizi se rostogolesc pe străzi. Pentru o climă mai bună o criză impusă elimină gazele prea multe. E bine ca să nu fie rău.
Ați văzut români care să strige prin piețe pentru prosperitate, pentru bogăție și mai multă credință? Aprigii apărători ai statului de drepți, în fața celui care dictează binele pentru dobitoci, au râs de babele care pupă moaște și se hrănesc cu sarmale din carnea primarului.
E o realitate publică. Bărbații, nu-și mai pot închide nasturii de la veston, femeile trage rochiile elegante. Așteaptă, pe cineva să le strângă cureaua, precum și corsetul, unde mai sunt portjartierele de altă dată sau bretelele din piele de bou?
 
Costelivele făpturi, numite investitori strategici, se târâie pe străzi ca fantomele
Ce bugetari cu vouchere, când investitorii străini urlă de foame? Românul e compasiv. Îi dă și minora din bătătură și șunca din pod. Asta se cheamă ospitalitate.
Spitalizare e altceva. Coplata tot de ei introdusă, va fi mai mare. Că orice dietă necesită efort și investiții. Vrei să slăbești, plătești! Ce nutriționist mai găsești care să nu bată pe casă prețul corect pentru suplețe?

Cornul abundenței nu e ca inelul de logodnă
Adevărul este,că oamenii, au urcat mercurialul alimentelor. Până și castraveții sunt dublii la preț. Cartofii, își ridică scorul, precum  mânuță tefelistă. E prea mult. Prea s-au îmbuibat târgoveții. Și prea au sărăcit firmele de propagandă.  
Cu listele fericirii, prin dietă, românii vor umple piețele. Dacă nu mai cumpără bunătăți, doar ștevie și varză, preturile la slănină se vor înjumătății, iar șuncile se vor usca în pod. Iată ce-i bine la talie, e bine și inflației. Cât de fericit va fi mugurul din arborele poporului vegetal.
 

 
Nu există gras și frumos
Unde ai mai văzut obez și sănătos? Doar în Banat femei grase şi frumoase. Nu mai merge. Cresc tarifele la energie şi românii au nevoie de mai multă mișcare. Pe burta plină, nu le vine să dea din pedale. Și, atunci, descoperă miracolul postului negru. Nu mănâncă nimic, și tare plăcuți vor fi la slujbă. La cea fără cruce, la ce vă gândeați?
 
 
Măcelarul potrivit e cel tras la față și lung la păr
Raționalizarea, vine cât ai striga Cîţu. Pentru un program de gestionare eficientă a osânzei, el e măcelarul cel mai potrivit. Îl vezi și-l bagi în casă. Pe figura lui nu se vede pofta de carne. Ascute cuțitul, cheamă Consiliul fiscal și decide: dieta liberală.
E timpul supleții, mai spune electoratul matur, consultat în primăvară cu softul. După 30 de ani de democrație, învățăm alternanța în meniu.

”Halești clisă toată ziua, și bei whisky cu vadra, timp de trei ani sau mai mulți, și apoi,

bați la ușa academicianului Irinel Popescu. Și, te rogi, de Profesorul Doctor, să te treacă

pe lista de transplant. Aiasta, cum ar spune regele, No! Mere! E de porc!” 
 
Gladiatorii aveau meniu vegetarian şi beau cenușa unor plante carbonizate

Până la recenta cercetare a oaselor găsite într-un cimitir roman destinat gladiatorilor se credea că luptătorii trebuie să mănânce multă carne.Un studiu publicat de Universitatea Medicală din Viena a confirmat faptul că gladiatorii se bucurau de o dietă vegetariană. Deși existau și excepții de la regulă, majoritatea nu consumau carne. Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii după ce au studiat oasele găsite într-un cimitir în care luptătorii erau incinerați.Dieta gladiatorilor români era formată în principal din grâne, adică mulți carbohidrați, și, într-un mod cât se poate de evident, nu includea carne. De asemenea, consumau o băutură care era produsă în principal din cenușa unor plante carbonizate. Băutura cu pricina se pare că era folosită ca un supliment alimentar pentru a facilita recuperarea după rănile suferite în timpul bătăliilor.
Fabian Kanz de la Universitatea Medicală din Viena este încrezător că respectivul supliment pe bază de plante era vital pentru îmbunătățirea mesei musculare și întărirea oaselor, după sesiuni intense de antrenament și lupte fizice în arenă. Echivalentul în zilele noastre ar fi pastilele de calciu și magneziu pe care le iei după ce obosești.

Gata, cetățeanul român, matur politic, dictează: “tăiete!” Se fini huzurul.

Tragi de fiare şi dai burta jos. Asta se uită în zilele de dulce.
Fără a fi trecut pe la biserică, evlaviosul electorat al sectei “fără hoție ajungem departe” se hotărăște, brusc și de îndată, să radă regimul de îngrășare forțată, impus de Olguța, în vremuri în care nimeni nu-l trimitea la frigider, totul fiind pus pe masă.
Adio, grași pe la guvern. Adio, obezitate în conturi și râturi de porc prin administrații. Finanțele publice vor avea doar femei suple, agere, să tot mergi la ANAF la agățat. Dacă e ceva frumos şi portofelului îi place. Așa că, dai un ban dar stai în primul rând. Respect la maxim, ce atâția câini cu covrigi în coadă?  
După ce, Consiliul Fiscal ,va hotărî că guvernul PSD ,a îngrășat prea tare românii, și i-a tras pe străini printr-un inel prea mic, mulțimea drogată de anticorupție, își asumă de îndată prezumția istorică: dacă e bine la bogat e bine și la sărac.
 
Trasul foliei rezistenței prin foame, testul de salvare
 
Asta cu stoarcerea pulpei de gaz din Marea Neagră va fi la liber impusă.
Convinși că , zeciuiala nu mai prinde în noul protectorat, vasalii vor aplauda cum trece batalionul zece prin conducta BRUA prea plinului din mare.

Cum să le ceri străinilor taxă de drum?

Ei vin cu mărgele colorate, cu mânuțe zglobii, gata scrise cu litere mari de tipar: „Corupția ucide.” Rușinați, românii se vor trage în folia fină a rezistenței prin foame, pentru ca lor bogaților să le fie viața tihnită, nu lihnită. Aici vorbim despre bogații lumii, nu despre săracii afaceriști autohtoni, trași pe roata anticorupție, ca pedeapsă pentru vina uneltirilor acțiunilor pe bursă. Când străinilor le e bine și gospodarilor români nu le e mai foame. În schimbul ospitalității proverbiale li se vor aduce românilor postere cu hamburgeri și alte fandacsii culinare.
Nu numai datorită faptului istoric al reducerilor necesare, mesagerii slăbitului prin ordonanțe trebuie să poarte un nume: i se spun generic caramitrii.

”Electoratul supraponderal învață să-și facă analize. Pe bani, că doar nu s-a îngrășat fără bani.

Apoi, ascultă sfaturile nutriționistului liberal și trage cardul pentru rețetă.”

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă