Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Din parastas liberalii au făcut nuntă

Marius Ghilezan 29.09.2020 - 09:16
Marius Ghilezan

Ludovic Orban a proclamat o victorie istorică a PNL în Bucureşti. De ce s-a grăbit să ascundă evidenţa? Trăim într-un univers distopic, în care adevărul e pictat în curcubeu. Marele înfrânt al alegerilor locale nu e PSD-ul, ci PNL-ul. Asta relevă rezultatele parţiale.

Share

Alegerile de duminică, aşa cum profeţeam, au fost câştigate prin votul negativ. Românii nu au votat pentru, ci contra cuiva.

În urma declaraţiei făcută de Ludovic Orban, potrivit căreia duminică a avut loc un eveniment istoric, prin câştigarea Primăriei Capitalei de către un împotrivist al doctrinei liberale, telefoanele mi s-au încins. Liberalii vechi au decretat şi ei sfârşitul unei ere şi naşterea lumii noi, în care valorile, tradiţiile, istoria vor fi aruncate la gunoi de discipolii internaţionalismului caviar.

Cel mai slab scor politic al PNL din Bucureşti

PNL a luat doar 17,3%, unul dintre cele mai proaste rezultate din ultimii zece ani. Încă o victorie din asta şi sunt terminaţi, vorba anticului grec Pirus.

Bucuria de ieri de la sediul PNL din Bucureşti e similară fericirii ginerelui că a murit soacra.

Nu PSD e marele învins al alegerilor locale, candidaţii săi au obţinut 20 de posturi de preşedinţi de Consilii Judeţene, în timp ce PNL trebuie să se mulţumească doar cu 17, deşi a umplut parohiile administrative locale cu fel de fel de promisiuni. Grindă e de ieri înfrânt.

La scorul politic, totuşi, PNL are un avans de 34%, faţă de nesperatul 30% al PSD.

Voturile lui Nicuşor Dan s-au dus mai mult spre USR-PLUS

Nicuşor Dan a câştigat alegerile din Bucureşti, iar alegătorii i-au recompensat partidul. USR-PLUS are un scor electoral cu aproate zece procente în faţa PNL-ului. Care e câştigul liberalilor păstoriţi de Violeta Alexandru, cea care ar mânca liberali pe pâine?

La votul politic, PSD rămâne la o cotă înaltă de 30%, după centralizarea a 80% din procesele verbale. Şi asta după patru ani de demonizare absolută.

Ludovic Orban s-a grăbit să anunţe că PNL a câştigat. Asta în timp ce liderii USR-PLUS nu au menţionat niciun cuvânt despre rolul liberalilor în victoria lui Nicuşor Dan.

Infernul e la un plus distanţă

Ce a făcut Orban? A umflat cu bună ştiinţă balonul USR-PLUS, care îi va exploda preşedintelui şi premierului taman în pragul alegerilor parlamentare.

Faptul că preşedintele l-a blagoslovit electoral pe Nicuşor Dan înainte de alegeri, caz unic în istoria post-decembristă, m-a făcut să desluşesc universul distopic care guvernează administraţia prezidenţială.

E aevea.

De ceva vreme, Klaus Iohannis joacă la două capete. Numai Ludovic Orban nu-şi numără zilele. Îi lasă pe oamenii sistemului să se joace de-a pendula.

Ce interes aveau liberalii să urce la cote greu imprevizibile USR-PLUS? E ceva de neînţeles în acest harakiri politic.

 

Vocile lumii:

Bolșevicii și menșevicii au fost cele două fracțiuni principale ale mișcării socialiste ruse la începutul anilor 20lea secol. În limba rusă, termenul "bolșevică" înseamnă literalmente "majoritate", în timp ce "menșevic" înseamnă "minoritate" - chiar dacă, în realitate, menșevicii erau de cele mai multe ori majoritatea (descriere online)

 

PSD nu a decretat victoria. Ciolacu îşi face provizii de pop-corn

Partidul Social Democrat a câștigat cele mai multe voturi pentru Consiliul General al Municipiului București: 33,70 %, fiind urmat de Alianța USR-PLUS, care a obținut un scor de 26,87%, arată datele provizorii după numărarea a 95% dintre voturile exprimate duminică, iar PNL, doar 19,37%.

PMP-ul cu doar 7,83%, atenţie, va fi balamaua politică şi administrativă din Bucureşti. Un ciot de care se va împiedica alianţa nenaturală dintre nepoţii aristocraţi (atâţi câţi au mai rămas în PNL) şi nepoatele mujicilor din USR-PLUS.

PNL-USR-PLUS, majoritate fragilă în Consiliul General al Municipiului Bucureşti

Chiar dacă alianţa PNL-USR-PLUS va continua şi în Consiliul General, scorul arată o crasă fragilitate: 46%. Prin redistribuire va ajunge la 50% plus unul. Dar experienţa administrativă arată că ai nevoie de o majoritate solidă. Sigur că unul ca Mitică Dragomir sau Lipă vor fi uşor de cumpărat de noua administraţie, poreclită Noul Bucureşti. De aceea, liderii USR-PLUS s-au grăbit să anunţe că nu vor face alianţă cu PMP la Bucureşti. Partidul lui Băsescu va face diferenţa.

Pentru că iarna nu-i ca vara, aşteptăm primele zăpezi şi tragem linie la primăvară. Ce scandaluri am avut până acum e nimic, faţă de cele ce vor veni.

Convinşi că domnul preşedinte nu se reprezintă nici pe sine, nici Partidul Naţional Liberal, în curând se va anunţa data alegerilor parlamentare.

Neomarxiştii au culoar de zbor

Cu patru primării mari câştigate de USR, Bucureşti, Timişoara, Braşov, Alba-Iulia, neomarxiştii vor avea culoar disponibil de zbor spre victoria din alegerile parlamentare. Chiar dacă media pe ţară a votului politic al său e în jur de 13%.

USR-PLUS va urca doar dacă PNL-ul va abdica de la doctrina naţională. Prevăd un dezastru, în care România va fi guvernată de oamenii noi, de anticreştini, de globalişti şi internaţionalişti.

Atenţie la povestea bolşevicilor şi cum i-au trimis pe menşevici în iad!

USR-PLUS e ca şarpele ţinut la sân. Tătânele său, partidul bolşevic, în urmă cu o sută şi ceva de ani s-a despărţit brutal şi criminal de partidul menşevicilor, pe care i-a trimis în închisoare.

Istoria e ciclică, invers ca menopauza politică.

Prevăd ca în viitor lupta se va da între PNL şi USR-PLUS, dar nu acum, nici mâine, ci după o cârdăşie de guvernare de patru ani.

Ciolacu poate lua proviziile de pop-corn de la Ponta

Cel mai liniştit e Marcel Ciolacu. Va putea cere de la Ponta provizia de pop-corn. Urmează un film politic pe care nu l-aţi mai văzut. Cine aduce pepsiglas-ul? Ca să vedem live cuncubinajul dintre puricele francez care a pus stăpânire pe casa brătienilor şi ploşniţa germană, plasată guvernantă în Timişoara.

Ca o predestinare, aşezământul Brătianu din centrul capitalei e o ruină. Urmează ca Nicuşor Dan să-l pună la mezat, aşa ca o revanşă istorică.

Cel ce a  văzut în lume o cumetrie dintre nepoţii unor făuritori de ţară şi păduchii globalişti ăla e chiar omul nebun. Nu bun, cum e pictat acum.     

Comentarii

loading...