Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

După conducerea Ministerului Educației, în școala online e doar lapte și miere

Laurențiu Mușoiu 22.10.2020 - 00:09
Laurențiu Mușoiu

Aproape toate cadrele didactice de predare au fost instruite pentru utilizarea noilor tehnologii, în vederea organizării cursurilor online și gratuit.

Share

Toți profesorii știu să predea online, în cele mai bune condiții, iar calitatea actului didactic nu poate avea de suferit.

Aceasta este școala românească din prezent, în lumea conducerii Ministerului Educației și Cercetării, după cum reiese dintr-un drept la replică acordat cotidianului “România liberă”, după ce am susținut că nu s-a realizat mai nimic pentru instruirea cadrelor didactice, în vederea realizării orelor de curs online.

Ministerul de resort ne spune că peste 180.000 de cadre didactice au fost instruite în acest sens, din luna aprilie și până în prezent.

Acestea, în condițiile în care, în sistemul de învățământ preuniversitar sunt angajate aproximativ 192.000 de cadre didactice.

Cifrele prezentate de minsterul de resort sunt pur și simplu fantasmagorice.

Această statistică nu poate avea nicio legătură cu realitatea.

Probabil că în evidențele pe care ministerul le primește din teritoriu, aceste cursuri ar fi trebuit să formeze aproape toate cadrele didactice, dar realitatea este cu totul alta.

Probabil că ni se pot flutura tabele alcătuite de casele corpului didactic din teritoriu, dar este evident că nu au fost instruiți foarte mulți dascăli.

Dacă toți profesorii sunt pregătiți și au fost școliți corespunzător în realitate, de ce nu îi dă doamna ministru Anisie peste mână premierului Ludovic Orban, care spune că trebuie excluse din sistem cadrele didactice care refuză să țină cursuri online.

În datele Ministerului Educației, totul este perfect: au fost școliți aproape toți profesorii, în vederea susținerii cursurilor online; toți elevii și-au primit manualele; elevii din familiile defavorizate au tablete.

Aceste date prezentate de minister, dar care nu se regăsesc în școli, probabil că ar trebui să reprezinte subiectul unei anchete a organelor competente.

Pentru că a difuzat niște filmări pe postul național de televizune, cu metode de predare online, Ministerul Educației susține că a pregătit dascălii.

Comentarii

loading...