19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVin mosierii!

Vin mosierii!

Dupa “febra 13-15 iunie”, Biroul Permanent National al PSD si-a exprimat “solidaritatea” cu victima Ion Iliescu. Cica ar fi atacat “constant si agresiv” pe tema mineriadei. “Este absolut inadmisibil” – s-a avantat Nastase referitor la inculparea lui Iliescu, fara sa zica daca chemarea minerilor intru ciomagirea bucurestenilor era “admisibila”.
In lunga sa cariera de activist lui Ion Iliescu nu i-a scapat decat o semirecunoastere: s-ar fi pripit cu gratierea lui Cozma (abia dupa aceasta “inabilitate” a devenit proscrisul partidului). In rest – nimic, nici contrabanda cu afisele electorale tiparite la Paris, nici banii criminali ajunsi la partid, nici mineriadele, nici atacarea permanenta a proprietatii private, nici faptul ca a luat toti mafiotii notabili in avionul prezidential.
In valtoarea reaprinsa la 15 ani de la monstruoasa descindere a minerilor, care coincide si cu inculparea sa, te-ai fi asteptat ca Ion Iliescu sa recunoasca macar acum, dupa ce romanii au revazut scenele de razboi din Capitala: da, am gresit lasandu-ma influentat de cei din jurul meu, care nu m-au avertizat cat de imprevizibile pot deveni hoardele mineresti, transformate in regimente paramilitare. Nici o unda de regret ca in trei zile Romania a trecut de la epoca de aur la epoca de piatra.
Acum avocatul sau are timp sa-i explice ce inseamna tratamente neomenoase, cercetare abuziva si arestari nelegale. Batranului nomenclaturist tot nu-i vine sa creada ca a fost pus sub acuzare (“asta ar fi pentru Romania o palma pe obraz” – sic!) si-i trage intruna ca au fost acolo (la Parchet adica) niste indivizi care o fac pe victimele. Ba, mai mult, ii jigneste grav cu apelativul de frustrati. Cei ramasi infirmi la mineriada, cu testele desfacute sau cu cartuse explodate in cosul pieptului, s-ar deghiza in victime numai sa-l infunde pe binefacatorul Romaniei.
O data cu gestul de “solidarizare” al PSD Iliescu isi face reaparitia cu noi rabufniri: “Eu nu pot fi inculpat. Asta ar fi o rusine nationala ca seful statului roman sa devina obiect de culpa penala”. Ne trimite si la Constitutie, ca numai pentru inalta tradare poate fi chemat in justitie. Nu numai ca se mai crede seful statului, dar se si confunda cu statul. Din cate stim, la mineriada din 1990 nu aveam Constitutie, aveam niste capetenii, niste “autointitulati”.
Cum justifica Ion Iliescu mineriada? “Lumea a fost ingrozita de ce a vazut ca se intampla in Capitala” (adica de demonstratia-maraton anticomunista). Cu adevarat “lumea” a fost ingrozita dupa ce a chemat el minerii si dupa ce o lume intreaga a vazut imagini socante. Acum, vezi Doamne, trebuie respectata demnitatea unei personalitati care a fost seful statului. Ion Iliescu se intreaba “cum ar primi societatea romaneasca o asemenea chestiune?” (“inculparea” – n.n.). Ca pe o reparatie tarzie, dle Ion Iliescu.
Mineriadele n-au fost puse la cale de FSN la comanda lui Iliescu, ortacii n-au fost mobilizati, ci au venit intamplator la Bucuresti, s-au intalnit tot intamplator la gara, in trei trenuri parasite de calatori. Cam asa ar dori sa se povesteasca despre mineriada.
Ca sa nu devina o persoana vulnerabila in fata justitiei, Ion Iliescu avea ragazul, 15 ani, pentru penitenta si poate justitia ar fi tinut cont de varsta sa, ca altfel n-are unde sa se mai duca, nici Congo nu mai acorda azil.
Acum marca PSD n-o mai reprezinta Ion Iliescu. Multumirile adresate minerilor? Le-a facut – zice-se – ca sa-i scoata din Bucuresti. Putea de la inceput sa-i avertizeze pe bucuresteni: “Vin minerii! Feriti-va, bucuresteni!”. Mai tineti minte celebra sintagma a lui Ion Iliescu “Vin mosierii!”? Oamenii cu mintea intreaga realizau ca n-au cum sa vina, ca nu mai traiau. Murisera in inchisori. In schimb, cu aceasta retorica KGB-ista Ion Iliescu a adunat voturi pentru el si loazele pe care le cocolosea in partid. Si-au construit conace, au capatat gustul vanatorilor cu haitasi care sa le aduca ursul in catarea pustii, dupa ce au acumulat adevarate mosii, chiar intrandu-si in pielea de mosieri, si-au angajat la “curte” o armata de servitori. Toape cum sunt, nu-l mai vor pe anacronic.
S-ar putea sa fiti si condamnat, dle Ion Iliescu. Nu inculparea este o palma pe obrazul Romaniei, ci chemarea minerilor de catre seful statului. Nu mai este un “fals”. Nu va mai ratoiti la natiune, la “frustrati”, acceptati realitatea si nu le mai cereti mosierilor din partid sa va sprijine in procesul mineriadei ca n-o s-o faca.
Vin mosierii, pazea!

Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă