10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiElevii, abandonați pentru alegeri

Elevii, abandonați pentru alegeri

De joia trecută și până mâine, foarte multe unități de învățământ preuniversitar au avut cursurile cu prezență fizică suspendate, școlile devenind secții de votare pentru alegerile locale.

În aceste zile, conform deciziei Guvernului, predarea trebuie să continue online.

În plus, profesorii sunt și monitorizați, autoritățile dorind să se asigure că orele de curs online chiar se susțin.

Autoritățile centrale și foarte multe dintre cele locale au venit însă doar cu pretenții, dar fără nicio formă de sprijin pentru elevi și pentru cadre didactice.

Conform evaluărilor realizate de sindicatele din învățământ și de organizațiile nonguvernamentale din Educație, Guvernul a lăsat fără acces la cursurile online cel puțin 800.000 de elevi.

Ocupată de campania electorală, șefa Învățământului, Monica Anisie, nu a mai oferit nicio precizare legată de situația dispozitivelor digitale promise elevilor care provin din medii defavorizate.

Licitația s-a blocat și procedurile vor fi reluate, dar nu ni s-a comunicat când se va întâmpla acest lucru.

Ministerul Educației și Cercetării doar ne oferă statistici legate de scenariile în care unitățile de învățământ au optat să-și desfășoare activitatea.

Conform raportării ministerului, de la sfârșitul săptămânii precedente, avem următoarea situație:

– 12.838 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 4.505 unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 313 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă