22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiElevii și profesorii, cifre ale pandemiei

Elevii și profesorii, cifre ale pandemiei

În aceste condiții este normal să ne întrebăm dacă unitățile de învățământ din România erau pregătite pentru reluarea cursurilor la data de 14 septembrie.

Este evident că nu.

Cu toate acestea s-a insistat pentru redeschiderea unităților școlare, din rațiuni electorale.

Conducerea Ministerului Educației și Guvernul au vrut să arate că situația pandemiei Sars COV 2 este ținută sub control și că Învățământul este în siguranță.

Ne aflăm în plină campanie pentru alegerile locale.

Redeschiderea unităților de învățământ a fost decisă și pentru ca partidul aflat la guvernare să le arate susținere primarilor din teritoriu.

În foarte multe localități, comunitățile solicitau reînoarcerea copiilor în școli, iar după ce conducerea Ministerului Educației și Ccercetării s-a spălat pe mâini de responsabilitatea legată de redeschiderea unităților de învățământ preuniversitar, transferând decizia administrațiilor din teritoriu, mulți primari care visează la un nou mandat au forțat începerea noului an școlar cu prezență fizică.

Acum, se culeg roadele.

Faptul că elevii și profesorii au fost chemați la școală și în unități unde existau cadre didactice suspecte de infectare cu noul coronavirus și care așteptau rezultatele testelor reprezintă totală lipsă de responsabilitate.

Am văzut foarte mulți elevi din clasele mici care au conștientizat pericolul și au înțeles situația pandemiei mult mai bine decât reprezentanții autorităților.

Din nefericire, pentru conducerea Ministerului Educației, acești levi reprezintă doar cifre.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Boris Becker, despre Simona Halep: „Cred că tenisul mondial are nevoie de ea”

Fostul mare jucător german Boris Becker, prezent, marţi, la Bucureşti, la premiera filmului documentar Nasty, a declarat că tenisul mondial are nevoie de Simona Halep. „Mă...

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...
Ultima oră
Pe aceeași temă