Elevii și profesorii, cifre ale pandemiei

Laurențiu Mușoiu 21.09.2020 - 01:28
Laurențiu Mușoiu

Avem sute de școli incluse în scenariul roșu, unde orele de curs se desfășoară exclusiv online, iar numărul acestora este în creștere.

Share

În aceste condiții este normal să ne întrebăm dacă unitățile de învățământ din România erau pregătite pentru reluarea cursurilor la data de 14 septembrie.

Este evident că nu.

Cu toate acestea s-a insistat pentru redeschiderea unităților școlare, din rațiuni electorale.

Conducerea Ministerului Educației și Guvernul au vrut să arate că situația pandemiei Sars COV 2 este ținută sub control și că Învățământul este în siguranță.

Ne aflăm în plină campanie pentru alegerile locale.

Redeschiderea unităților de învățământ a fost decisă și pentru ca partidul aflat la guvernare să le arate susținere primarilor din teritoriu.

În foarte multe localități, comunitățile solicitau reînoarcerea copiilor în școli, iar după ce conducerea Ministerului Educației și Ccercetării s-a spălat pe mâini de responsabilitatea legată de redeschiderea unităților de învățământ preuniversitar, transferând decizia administrațiilor din teritoriu, mulți primari care visează la un nou mandat au forțat începerea noului an școlar cu prezență fizică.

Acum, se culeg roadele.

Faptul că elevii și profesorii au fost chemați la școală și în unități unde existau cadre didactice suspecte de infectare cu noul coronavirus și care așteptau rezultatele testelor reprezintă totală lipsă de responsabilitate.

Am văzut foarte mulți elevi din clasele mici care au conștientizat pericolul și au înțeles situația pandemiei mult mai bine decât reprezentanții autorităților.

Din nefericire, pentru conducerea Ministerului Educației, acești levi reprezintă doar cifre.

Comentarii

loading...