6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiELI sau când românii se bat, alte state europene câștigă

ELI sau când românii se bat, alte state europene câștigă

Concret, oamenii susținuți de politicienii de pe Dâmbovița la conducerea institutului ELI nu au făcut altceva decât să creeze scandaluri unul împotriva celuilalt, să-și pună bețe în roate și, direct, să saboteze un proiect strategic al țării noastre.

Astfel, pentru alte state membre UE care râvneau la poziția României în acest proiect științific de amploare misiunea a fost simplificată.

Pare tot mai evident că țara noastră a fost sabotată de state colege din UE, care au speculat harța dintre românii cu diverse înclinații politice.

Laserul trebuia finalizat, însă problemele au apărut la partea de Gamma, unde companii “prietenoase” din  Italia și Franța, care, conform contractului, trebuiau să livreze componentele, au întârziat enorm proiectul.

Un fost director a reziliat contractul și s-a apelat la alte firme, de pe la noi, și, aici, proiectul a stagnat.

Ungaria și Cehia au speculat situația din România și au scos țara noastră din rândul fondatorilor acestui proiect european.

România a fost degajată de la masa pe care a amenajat-o.

Acum, țara noastră s-a ales doar cu o fierătanie uriașă ce nu poate fi utilizată la proiecte majore de cercetare.

Nu am văzut nicio reacție a președintelui Klaus Iohannis, despre care ni s-a tot spus că are suținere la nivelul UE.

Acum e nevoie să o demonstreze, când proiectul ELI nu mai poate fi salvat decât printr-o fermă negociere la nivel înalt.

De această dată, un simplu “PSD e vinovat” nu poate ajuta statul român să spele din imaginea acestui eșec al tuturor partidelor care s-au aflat la putere în ultimii ani.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă