8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiEroinele justiției și legatu’ de Secu

Eroinele justiției și legatu’ de Secu

În meciul Justiție – Secu, echipa fără antenuțe și robe măsluite a zdrobit adversarul cu 11-6. Sigur că pentru presa de sistem ju(de)cătoarele Lia Savonea, Nicoleta Margareta Țînț, Simona Marcu, Gabriela Baltag, Evelina Oprina nu sunt remarcabile. Doar învinșii cu stele pe umări au vuvuzele în tribune. Cei care strigă că a fost meci amical sunt mai vocali decât admiratorii robelor nelegate cu mâinile la spate.

Stadionul CSM e degeaba omologat constituțional, pe sub sinteticul verde, să pară de iarbă, mișună cârtițele sistemului, ce-și zic civile, de râd și râmele de cât de vopsite sunt.

Alegătorii i-au spus lui Iohannis, nu – decapării CSM

Înainte de marea păruială electorală, Klaus Iohannis avea în minte să treacă buldozerul Autobazei peste instituția retrogradă, ce-i stă prea tare în coastă regimentului și fanfarei “Corupția ucide.”

Au băgăt băieții un arsenal de luptă, prin ziare, prin internet, să pară că ei salvează țara. Tribunele au scandat AUR în alegeri, de s-au cutremurat până și galeriile de șobolani, numite batjocoritor organe de cercetare.

Mult fum au azvârlit prin subterane, de au ieșit prestatorii din comandamente și umblă și acum năuci prin noroaie, până la “loc comanda.”

Nu mai strigă nimeni: “halt.”

Câți civili mai sunt?

Toți se uită la alt meci, PNL-USR. Pentru că acolo trebuie introduși deîndată locotenenții garnizoanei, ca nu care cumva să scape vreo pitulice, în posturile marcatoare, dintre cele neangajate.

Deh, în locotenența  guvernamentală, protocolar numită coaliție, nu intră decât trese, mai rar câte un stingher, neînchinat garnizoanei.

Meciul Justiție – Secu s-a jucat fără telecomandă. De aia a și lipsit coatch-ul de la popotă, strigat de unii predatu, dar el continuă să-și revendice botezul civil: Predoiu Cătălin.

Poate că mulți se întreabă ce calități de Murinho sau de Alex Fergusson are acest mânuitor de umbre din tenebre?

De unde a răsărit el moț cu legea pre viață călcând, ce ar da voie patrupedelor să-și bage cotonoagele prin instanțele de judecată, pe sub mesele judecătorilor și să-i piște cu câte un dosar sau să le strige, jawohl, “stai, ești microfonat”?
Prea des vedem căpitani nejucători pe lângă banca de rezerve a lui Secu. Ei dau indicații. Trag jucătorii de firele nevăzute, le susțin nădragii cu elasticele fabricii electroputere, e atâta conspirație de se văd tablele cum ies în locul scârbavnicelor mădulare.

 

Vocile lumii: “Este timpul ca, voi, oamenii, să știți ce s-a întâmplat în instanțe și în viața judecătorilor” (Adriana Stoicescu)

 

 

desen realizat de Ștefan Popa Popa’s

Eroinele nu vor apărea în manualele de drept, pentru că istoria o scriu mereu învingătorii

 

Acoperiții nu aveau tricolorul pe piept

Sigur că din prea multă libertatea de gen, nu se mai știe cine e cătană și cine e spălătoreasa generalilor.

Dacă din prime-time-ul știrilor sportive a lipsit rezultatul meciului de marți, în memoria pereților și în cea a antenelor a rămas vocea de baltag a Liei Savonea, ju(de)cătoarea care nu s-a temut pentru sine, a luptat pentru cei nepăstuiți și dezbrăcați de dreptate.

În timpul meciului cu rezultat predictibil, Mister Master Chief s-a dus la Ambasadă să dea binețe, după ce a cheltuit un arsenal de dolari pe fiarele inteligente.

Șocâții cu antenuțe i-au tot șoptit rezultatul de s-a enervat așa de tare, încât ar fi lovit cu șapca-n budoarul diplomatic, dar nu se făcea să joace rolul de catâr, acolo unde diminețile sunt ca nopțile, galante.

Negrul din ochii procurorilor haștag

Meciul istoric nu s-a consemnat de către brigada oficială, care s-a făcut că nu vede cât de negru era unul Bogdan a lui Mateescu a Popii. Nu era politic corect să descrie în raportul de ședință culoarea căpitanului cu anchiorul despuiat, de i se vedeau epilările de mod și plasturii de gen.

Deh și Plutarh s-ar fi tolănit cu Oracolul din Delfi, era să scriu Delft, de unde nu vine doar ceramica băilor băieților ce joacă mereu pe invers, ci și ordinul “conduceți și asupriți justiția, mama ei de rea ce e”, astfel de ce ar fi scris despre ea dacă nu o iubea, făcătoarea de minuni de dincolo de Parnassos?

Știu, unii căprari s-ar gândi la țigările pe care le traficau, încă de pe vremea când nu puneau căpăstru peste zeița dreptății.

Azi, sunt mari investitori în clubul lighioanelor decorate și parfumate, îmbrăcate la șpiț și ceruite ca farfuzele lui Madam Tussaud, o damă, bună investitoare, care a făcut milioane de la cotizanții pentru un loc în nemurire.

“Domnule președinte, dormiți cu securitatea în pat sau sub pat?”

Lotul feminin al Zeiței dreptății s-a primenit și cu doi bărbați: Victor Alistar și Romeu Chelariu. De aceea, observatorii cu umerii aplecați, de atâtea tinichele, au spus că rezultatul nu e omologat, că e consultativ pentru cei care mai pun bază pe regulamente.
Evoluția ju(de)cătoarele Lia Savonea, Nicoleta Margareta Țînț, Simona Marcu, Gabriela Baltag, Evelina Oprina, zic fericiții spectatori, care au urmărit meciul secolului, a fost de-o dăruire exemplară, terfelind – sau tefelind – cum vreți, câmpul tactic al Kaiserului, al celui căruia Gabriela Baltag i-a provocat o poftă de sculare și de dat dracului răspunsul la intransigenta întrebare: “dormiți cu securitatea în pat sau sub pat?”

Eroinele nu vor apărea în manualele de drept, pentru că istoria o scriu mereu învingătorii.

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă