15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiFără mimat Bacul anul acesta

Fără mimat Bacul anul acesta

Am scris în “România liberă” încă din data de 04.05.2020 că, în contextul actual, probele orale de la examenul de bacalaureat ar trebui eliminate, deoarece candidații oricum nu sunt notați la acestea și nu sunt nici eliminatorii.

De fapt, aceste probe ar putea fi eliminate definitiv și nimeni nu le va simți absența.

Dar nu putem să nu ne întrebăm de ce a durat atât de mult, până când ministrul Educației să conștientizeze că aceste probe de competențe ar însemna doar o grijă inutilă în plus și un risc la care ar fi expuși candidații și profesorii.

Cel mai probabil decizia a trebuit să vină de la Palatul Cotroceni.

S-au învățat și miniștrii Cabinetului Ludovic Orban că nu trebuie să mai gândească, ci să stea cuminți în banca lor și să ia poziția de drepți doar când sunt solicitați.

Marea problemă este că această frică a miniștrilor se transpune în incertitudinea unor domenii esențiale, așa cum este și Educația.

Ritmul lent de la Palatul Cotroceni este bine cunoscut, dar școala românească nu poate performa cu această viteză.

Trebuie să admitem însă că putea fi mult mai rău.

Măsura de eliminare a probelor orale de la Bac a fost anunțată de vicepremierul Raluca Turcan, cea care se dorea ministru al Educației și care, nu cu mult timp în urmă, panica toți elevii și părinții anunțând posibilitatea înghețării anului școlar.

Trebuie să fim recunoscători partidului aflat la guvernare că nu o avem pe Raluca Turcan la cârma Învățământului.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Joe Biden a promulgat legea ce prevede pachetul de ajutor pentru Ucraina, Israel și Taiwan

Preşedintele american Joe Biden a promulgat miercuri proiectul lege foarte disputat, care prevede un nou ajutor în valoare de 95 de miliarde de dolari...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă