10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiGuvernanții, temători cu întoarcerea la școală

Guvernanții, temători cu întoarcerea la școală

Din varii motive însă, se pare că autoritățile centrale nu fac pasul spre relaxare în unitățile de învățământ preuniversitar.

Ne așteptam ca în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind organizarea activității în unitățile de învățământ preuniversitar să avem măcar introdusă eliminarea obligativității purtării măștii de protecție sanitară de către elevi în sala de sport.

Nu avem însă parte de schimbări semnificative.

Noul ordin ministerial conferă doar ceva mai multă putere conducerilor unităților de învățământ de a decide scenariul epidemiologic în care va fi încadrată școala.

Acest lucru poate ne conferă speranța că nu vom mai avea prea multe școli închise pentru cursuri cu prezență fizică, de la o zi la alta.

Vacanța prelungită de primăvară s-a terminat pentru elevii din sistemul de învățământ preuniversitar, cu excepția celor care se află în clasele terminale de ciclu, a VIII-a și a XII-a.

În cazul acestor elevi, pe care îi așteaptă examene extrem de importante pentru viitorul lor, mai planează o grijă, pe care am observat-o manifestată atât de părinți, cât și de profesori: dacă nu se va mai apela deloc la cursurile online.

Elevii din clasele terminale vor să meargă la școală, dar pentru materiile care sunt incluse în examenele naționale.

La alte materii, elevii, părinții, dar și profesorii, ar prefera organizarea cursurilor online pentru clasele terminale.

Elevii din clasele terminale ar urma să revină la cursuri pe data de 10 mai.

Până atunci, poate conducerea Ministerului Educației va lua în calcul să nu trimită elevii, care oricum s-au pregătit cu greu pentru examen în acest an marcat de pandemie, la drumuri nefolositoare.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă