Harababura anunțată la Evaluarea Națională

Laurențiu Mușoiu 17.12.2020 - 00:08
Laurențiu Mușoiu

Elevii și profesorii, greu încercați de școala online mutant din România, numără ultimele zile până la încheierea acestui an, așteptând lucruri mai bune de la 2021.

Share

Perspectivele pentru continuarea anului școlar 2020 – 2021 nu sunt însă promițătoare.

După un plan deja trasat, anul școlar va continua sub același semn, al incertitudinii, aspect ce poate afecta drastic viitorul actualei generații de școlari.

Anul 2021 anunță o mare provocare pentru absolvenții de clasa a VIII-a, cei care trebuie repartizați în învățământul liceal și în cel profesional.

Evaluarea Națională, examenul de la sfârșit de gimnaziu, va reprezenta o provocare și mai mare, față de anii precedenți.

Acest examen era programat să conțină și mai multe probe, din Fizică și din Chimie, dar, ministrul Monica Anisie a reușit măcar să realizeze că, după doi ani de învățământ aproape compromiși, pentru foarte mulți elevi, nu mai e cazul să complici și mai mult situația absolvenților de clasa a VIII-a.

Nu trebuie să uităm că elevii care se vor afla în 2021 în fața Evaluării Naționale sunt generația de sacrificiu, cei care, în fiecare an de studiu, până la încheierea ciclului gimnazial au avut manuale foarte târziu, dacă le-au avut.

Inclusiv sub conducerea doamnei Anisie, manualele pentru clasa a VIII-a, la materii foarte importante, precum Limba și literatura română (materie de probă scrisă la Evaluarea Națională) au ajuns în depozitele de carte ale inspectoratelor școlare din teritoriu, abia acum câteva zile.

Acest lucru înseamnaă că elevii nu vor avea manualele de Moș Crăciun, deoarece școlile sunt închise, și pot spera că vor avea cărți pentru materia de examen abia în semestrul al doilea (o notă de optimism).

De menționat că materiile pentru probele scrise din cadrul Evaluării Naționale au, evident, și noi programe, că nu zadarnic au fost, teoretic, oferite și noi manuale elevilor.

Acum, ministerul Educației organizează ședințe online de instruire a profesorilor, pentru noile programe.

Crect, mai bine mai târziu, decât niciodată și mai bine pe YouTube, decât deloc.

Evident, ca de fiecare dată, conducerea Ministerului Educației nu are nicio vină pentru harababura creată și a acționat exemplar.

Felicitări!

Comentarii

loading...