8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăOp & EdOpiniiImaginea Parlamentului și soarta democrației românești I Comentariu DW

Imaginea Parlamentului și soarta democrației românești I Comentariu DW

Două elemente șocante sunt, în România, “ruinarea galopantă a prestigiului democraţiei prin degradarea accelerată a imaginii parlamentului” precum și “ritmul bestial în care penalii acestui for le fură românilor dreptul la justiţie”, susține jurnalistul Petre M. Iancu.

În opinia acestuia, “în cauză, la punerea pe butuci a democraţiei, nu sunt doar un Dragnea, un Iordache-altă-întrebare, un Nicolicea, Nicolae, Bădălău. În cauză sunt toţi cei siliţi să trăiască sub stăpânirea lor insolentă, stârnind masochistelor dintre românce plăceri nebănuite”.

Jurnalistul DW subliniază că “alunecarea către troacă şi spumele de la gura unui Şerban Nicolae, precum şi ocările susţinătorilor săi din parlament, guvern şi din afara lor” au un efect devastator asupra credibilităţii Parlamentului, a autorităţii forului legislativ, a democraţiei și a imaginii României – atât cea externă cât și cea din ochii propriilor cetățeni.

Articolui DW se încheie totuși optimist, readucând în actualitate o povață a preşedintelui american Jefferson: “Cînd nedreptatea devine lege, rezistenţa devine datorie!”.

Sau, altfel spus, ca în Platforma “România 100” a lui Dacian Cioloş: “Ei ca hoţii, noi cu toţii”.

Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă