14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiImperiul Euro-o®toman impune legea

Imperiul Euro-o®toman impune legea

Ne plac călătoriile la Budapesta, Dublin, prin fiordurile nordice sau tururile ghidate în căutarea originilor basmelor lui Andersen?

Ne uităm cu jind la fericirea popoarelor lor? Căutăm explicații pentru miraculoasele lor soluții din pandemie? Ne uităm cum au biruit furtuna? Nu numai de citokine?

Putem să căutăm explicații de ce îi invidiem?

Răspunsul e simplu. Nu s-au predat eurocraților de la Bruxelles. Pot trăi bine mersi în Europa patriilor, nu în modelul joardei și al pusului la colț, pe boabe de porumb.

Guvernările noastre succesive s-au purtat ca metresele și ne-au dat să mâncăm Europa cu polonicul. Ne-au făcut slugi fără drepturi, doar cu obligații. Ne-au deposedat de mândrie și ne-au impus simbria de spălătorese ale occidentalilor.

De ce o ducem cel mai prost din toate țările grupului de la Vișegrad? E pentru că nimeni nu s-a luptat pentru demnitatea noastră și pentru dreptul de a fi egali cu ceilalți neînchinați.

Senatul a votat pentru neoiobăgie

Desen realizat de Ștefan Popa Popa’S

Și pentru a ne pune direct lațul pe gât, 88 de parlamentari din Senat, forul decizional, au votat proiectul iniţiat de Guvern privind punerea în aplicare a Regulamentului UE pentru instituirea Parchetului European. O lesă pusă de gât. Când nu vor mai avea bani și pentru săracii Europei, vor trimite procurorii lui Kovesi să aresteze demnitari și să aibă motiv de impunere de sancțiuni.

Nici Lenin, nici Stalin, nici Beria nu au gândit un for asemenea Parchetului European. Cât de ușor ar fi luat teritorii întregi în posesie, fără armate, fără cheltuieli, doar cu un simplu laț și un rug aprins.

Nu-mi amintesc să fi reușit să impună primari sovietici, așa cum se întâmplă acum. Ce e Clotilde decât un comisar al ocupantului sau Fritz, vechilul care a luat în stăpânire castelul?

Cîțu deschide industria de spălat moși și babe

Ne mai întrebăm de ce în programul de guvernare al lui Cîțu, unic în Europa, e trecut negru pe alb că până în 2024 vom îngriji pe teritoriul național un milion de bătrâni din țările dezvoltate ale Europei?

Mutti trimite la noi pe cei care au nevoie de îngrijire pentru că spălătoresele sunt mai ieftine.

Câtă vasalitate? Și ce recompense primim? Un laț. Păi asta e Parchetul European. O instituție clădită pentru a fi Gestapo pentru cei ce nu se predau.

Vigilente, state puternice, foste comuniste, s-au prins de șmecheria bruxelleză. Nu adoptă asemenea violări de suveranitate. Cum să ancheteze miniștrii lui Viktor Orban? Sau ai lui Mateusz Morawiecki?

Nu poate Andrej Babiš să conducă Cehia pentru că are dosar penal? Nu se mai întâlnesc marii lideri ai lumii cu Bibi Netaniahu Netanyahu, pentru că e considerat corupt de către o serie de procurori vasali unor interese străine Israelului?

 

Vocile lumii

Parchetul european este însărcinat cu anchetarea și trimiterea în fața justiției a persoanelor vinovate de infracțiuni la adresa intereselor financiare ale UE (fraudă, corupție, fraudă transfrontalieră cu TVA mai mare de 10 milioane de euro).

 

 

Panoul “Corupția ucide” de pe Valea Prahovei speria turiștii

 

Pe Valea Prahovei trona, până de curând, un panou uriaș cu litere de-o șchioapă “Corupția ucide.” Ce turist să mai vină în zonă când primește traducerea? Nu vrea să fie ucis. Preferă alte zări, alți munți, alte mări.

Ne-am făcut-o cu mâna noastră. Ne-am pus capul în jug, doar pentru ca liderii vremelnici ai statului să-și mențină tronul.

Conducătorii țărilor românești din perioada ocupației otomane aveau mai multă demnitate. Plăteau haraciul și aveau siguranța domniei. Nu mai dădeau șerbi să spele haremurile sau băieți să fie castrați, pentru a ocroti suleimanesele.

Acum e mult mai rău. Plătim pentru a ne da dreptul să șerbim.  “Euro-otomănia subjugă România,” se murmură pe la colțuri.

88 de senatori au votat „pentru” adoptarea proiectului de act normativ, în timp ce 46 de senatori au votat „împotrivă”.

Care e efectul legii?

Divizia lui Kovesi, mutată strategic mai la centru, se va putea năpusti liberă și cu protecție asupra oricărui demnitar care ar denunța vreo ambasadă sau vreun patron de hypermarket că impune legi statului român?

Nu vă este clar cine a trimis spre adoptare, votare și promulgare restricționarea dreptului țăranilor români de a crește cel mult cinci porci în bătătură?

Recent, unul dintre miniștrii săltați de DNA, se plângea avocatului că i se trage de la Ambasada Americii care a trimis două acte normative și nu le-a dus în ședința guvernului?

Și fără Parchet European i s-a înșelat o mită, dovedită de instanțe că nu există.

Refrenul sau șlagărul “Cine nu bea cu noi, bea împotriva noastră” ar trebui să fie scris pe ușa ghetoului în care ne-au băgat lacheii din conducerea statului. O traducere necazonă a “Arbeit macht frei-ului.”

Ce prevede proiectul iniţiat de Guvern?

Proiectul are ca obiect reglementarea unor măsuri legislative, care, alături de cele instituite deja prin Ordonanţa de urgenţă Guvernului nr. 8/2019, sunt destinate să asigure punerea completă în aplicare a Regulamentului EPPO, se arată în raportul de admitere întocmit de senatorii jurişti.

Pentru facilitarea aplicării directe şi obligatorii la nivel naţional a prevederilor cuprinse în regulament, se impun măsuri de ordin legislativ şi instituţional pentru asigurarea funcţionalităţii şi a operaţionalizării efective în România a noului Gestapo.

Comisia Europeană a solicitat statelor să-și delege procurorii pentru instituția lui Kovesi. Nimeni nu s-a grăbit. România are primii şase procurori delegaţi, după ce Colegiul EPPO a fost de acord, miercuri, cu toate propunerile transmise de Ministerul Justiţiei, ca urmare a procedurii de selecţie organizată pe 29 ianuarie.

S-a instituit Euro-o(r)tomănia, iar conducătorii de șerbi încuviințează

Laura Codruta Kövesi are momentan doar 22 de procurori. S-a angajat prin jurământ, “în deplină independență și în interesul Uniunii în ansamblul său,” așa cum a spus, să lichideze pe orice eretic. Ministerul justiției din România i-a trimis deja ciomăgarii. Vezi AICI!

Din cele 27 de state UE, cinci nu vor participa la EPPO. Este vorba despre Ungaria, Polonia, Irlanda, Suedia şi Danemarca. Vă mirați de ce lor le e bine și de ce nouă ne e rău?

Cui se vor bloca fondurile europene, lor, celor cinci sau nouă celor vasali?

Răspunsul îl puteți găsi la creatorul monstrului, Traian Băsescu, speriat acum că-i devoră cuncubina și fiica.

 

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă