15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăOp & EdOpiniiÎn războiul contra lui Trump, giganții Big Tech fac praf Constituția

În războiul contra lui Trump, giganții Big Tech fac praf Constituția

Constituția americană a fost făcută praf. Nu numai din punctul de vedere al checks&balances. Cel mai urlător la cer a fost momentul deciziei Big Tech de a-i bloca la un simplu semnal conturile de pe twitter și facebook. 80 de milioane de urmăritori nu mai știau nimic despre candidatul pe care l-au susținut.

Biden, o sculă de sistem

E pentru prima oară când giganții tehnologici intră cu bocancii în treburile politice, ceea ce ne confirmă încă o dată supoziția că Joe Biden nu e decât o marionetă în războiul mondial pentru globalizare.
Știrea benefică e că suporterii lui Trump nu se vor preda, așa cum au făcut-o câțiva senatori republicani, trei judecători de la Curtea Supremă de Justiție și Mike Pence, făcut în chiloți că va fi deferit justiției. Ar fi culmea ca vicepreședintele să invoce articolul constituțional care i-ar permite să preia toată puterea. Și să-l demită pe Trump.

Democrații îi pregătesc lui Trump impeachment-ul

Lumea nu știe pe unde e președintele. Congresul vorbește despre impeachment.
Marea temere a statului ascuns e că președintele, încă în funcție, cu puteri depline, va scoate Armata din cazărmi. Militarii i-au rămas loiali.
Va risca Trump și-și va pune la bătaie propria libertate? Rămâne să vedem.
Dacă avem o certitudine e că giganții au distrus, prin agenții agresiunilor, orice formă de democrație. Nimic nu va mai fi ca înainte.

Cui îi pasă că agresorilor li se fac dosare penale? Că șamanul dus cu pluta e băgat la beci.

Imaginile cu susținătorii lui Trump care-l coboară pe un agent ANTIFA de pe geamuri, când vroia să le spargă, rămân nedifuzate de presa mainstream. 

Dictaturile se instituie în numele poporului

Mai poate da lecții America despre democrație? Răspunde ambasadorul de la București sau el e preocupat să răspândească agenda deep-state-ului cu anticorupția?
Bastilia, Crucișătorul Potemkin, Bunderstagul, toate au fost luate cu asalt în numele poporului. Ce a urmat se știe. O nouă ordine mondială.
Să ne pregătim!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă